Vuoden Häme-tekoa saa taas ehdottaa

Hämeen Heimoliitto palkitsee vuosittain aktiivisia toimijoita Häme-teko-palkinnolla ja kunniakirjoilla. Palkinto voidaan myöntää joko yksityiselle henkilölle tai yhteisölle kotiseututyön, kulttuurin tai kulttuurimaiseman hyväksi tehdystä työstä. Häme-teko-palkinnon ohessa palkitaan myös muita huomionarvoisia tekoja kunniakirjoin.

Häme-teko voi olla tapahtuma tai näytelmä, talkootempaus, kulttuurimaiseman hyväksi tehty työ, historiallisesti merkittävän rakennuksen kunnostaminen, jokin muu hämäläisen perinteen vaaliminen tai aiheesta kertova julkaisu.

Aiempina vuosina Häme-teko on myönnetty muun muassa Kosken VPK:lle Hämeenkoskella, Oriveden kotiseutuyhdistykselle, Tammelan Hakkapeliittatapahtumalle, Pellavatupa Joen torpalle Asikkalassa, Hausjärvi-Seuralle sekä Hauhon Näyttämötaiteen harrastajille.

Esityksiä Häme-teko 2013 -palkinnon saajaksi otetaan parhaillaan vastaan Hämeen Heimoliiton toimistolla. Kirjalliset vapaamuotoiset ehdotukset tulee toimittaa 25.11. mennessä osoitteeseen Linnankatu 1, 13100 Hämeenlinna tai sähköpostitse toimisto@hameenheimoliitto.fi.

Esityksen mukaan tulee laittaa esityksen tekijän sekä palkittavaksi ehdotetun yhteystiedot. Lisätietoja löytyy kotisivuilta www.hameenheimoliitto.fi.

Hämeen Heimoliitto toimii historiallisen Hämeen maakunnan alueella, joka muodostuu suurimmaksi osaksi Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnista.