Rotaryklubit keräsivät rahaa lääkäripankille

Eija Hatakka-Peltonen ja Kalle Pinomaa ovat rotarien Kallen kävelyn "isäntäpari". Rotaryklubit ovat paikkakunnillaan toimivia palvelu- ja itsensäkehittämisyhteisöjä.
Eija Hatakka-Peltonen ja Kalle Pinomaa ovat rotarien Kallen kävelyn ”isäntäpari”. Rotaryklubit ovat paikkakunnillaan toimivia palvelu- ja itsensäkehittämisyhteisöjä.

Rotaryklubit Akaa ja Valkeakoski/Tohka keräsivät kävelemällä rahaa lääkäripankille. Syksyisessä säässä järjestettiin jo perinteinen Kallen-kävely kahden Rotaryklubin tapahtumana. Osallistujia oli tällä kertaa 27, ja mukana olivat myös klubien presidentit Raimo Koskela ja Ulla-Maija Kimmel.

Kallen-kävelyn idea syntyi vuonna 2007 Salt Lake Cityn konventiossa. Kalle ja Kati Pinomaa Valkeakoski/Tohka -klubista ja Eija Hatakka-Peltonen Akaan klubista osallistuivat Polio Run -tapahtumaan paikallisessa Rotary-puistossa. Tapahtumassa osallistujat kiirehtivät aamunkoitteessa tapahtumapaikalle. Puistoa kierrettiin juosten tai kävellen tarkoituksena kerätä rahaa rotarien maailmanlaajuiseen PolioPlus -kampanjaan. Siinä kävellessä syntyi idea InterCity-tapahtumasta täällä Suomessa. Ensimmäinen Kallen-kävely järjestettiin Valkeakoskella. Sen jälkeen on kävelty vuoronperään Valkeakoskella ja Akaassa. Osallistumismaksu 10 euroa/osallistuja on tilitetty useimmin Lääkäripankille. Lääkäripankki lähettää lääkäreitä hoitamaan ilmaiseksi potilaita, joilla ei ole varaa mennä lääkäriin.

Tänä vuonna kävely järjestettiin jälleen Valkeakoskella Lotilanjärven maastossa. Kävelyreitti suuntautui Jorma Kirjavaisen opastamana Lotilan kartanon maille. Kartanon mielenkiintoisin alue on noin hehtaarin suuruinen metsikkö, jossa kasvaa luonnonvaraisia ja istutettuja jalavia, douglaskuusia, surukuusia ja sembramäntyjä. Harvinaisuus on punatammi. Kävelyn aiheena olleet puut liittyvät klubien yhteiseen metsäbiohankeeseen. Tunnistuksessa auttoi Akaan klubin Arvi Saari. Seuraava Kallen kävely järjestetään elokuussa 2014 Akaassa.

Eija Hatakka-Peltonen

 

Käveytapahtuman ideoijat ovat Eija Hatakka-Peltonen Akaasta ja Kalle Pinomaa Valkeakosken rotareista.