Akaan seurakunta järjestää yhteissynttärit

Tampereen Pyynikin seurakunnassa keksittiin 1960-luvun alussa käydä onnittelemassa järjestelmällisesti pyöreitä vuosia täyttäviä seurakuntalaisia. Ikäihmisten olot eivät olleet tuolloin hyvällä tolalla, ja siksi oli tarpeen käydä tervehdyskäynneillä. Näin päivänsankari ilahtui ja samalla onnittelija sai jonkinlaisen kuvan elämäntilanteesta ja mahdollisista tarpeista. Käynnillä oli helppo sopia mahdollisesta jatkosta ja kutsua myös seurakunnan tilaisuuksiin.

Tämä hieno idea levisi nopeasti Tampereen seurakunnissa ja saman tien ympäri Suomen seurakuntia. Viialassa, Kylmäkoskella ja vanhassa Akaan seurakunnassa oli hieman toisistaan poikkeavat käytännöt onnittelukäynneissä. Nykyään seurakunta pyrkii onnittelemaan kotikäynneillä ainakin 85- ja 90-vuotiaat sekä yli 90-vuotiaat vuosittain syntymänpäivän merkeissä.

Nyt Viialassa ja Toijalassa tarjotaan kotikäynnin mahdollisuutta 70, 75 ja 80 vuotta täyttäville ja heille järjestetään yhteissynttärit kahdesti vuodessa. Kylmäkoskella kysellään hieman aktiivisemmin mahdollisuutta päästä kotiin onnittelemaan, mutta kylmäkoskelaisetkin kutsutaan näille kaikille yhteisiin synttärijuhliin.

Tilaisuuksissa on ohjelmaa ja kakkukahvit. Juhlapaikka kiertää kaupungin eri puolilla. Seuraavat yhteiset synttärit ovat sunnuntaina 27.10. kello 12 Viialan kirkolla, seurakuntasalissa.

 

Ali Kulhia