Rotarit kävelivät rahaa Lääkäripankille

Syksyisessä säässä järjestettiin Valkeakoskella jo perinteinen Kallen kävely Akaan Rotaryklubin ja Valkeakoski/Tohka Rotaryklubin tapahtumana syyskuun lopussa. Kävelyn idea syntyi vuonna 2007 rotarien Salt Lake Cityn konventiossa. Kalle ja Kati Pinomaa Valkeakoskelta ja Eija Hatakka-Peltonen Akaasta osallistuivat Polio Run-tapahtumaan paikallisessa Rotary-puistossa.

Eija Hatakka-Peltonen ja Kalle Pinomaa ovat rotarien Kallen kävelyn "isäntäpari". Rotaryklubit ovat paikkakunnillaan toimivia palvelu- ja itsensäkehittämisyhteisöjä.
Eija Hatakka-Peltonen ja Kalle Pinomaa ovat rotarien Kallen kävelyn ”isäntäpari”. Rotaryklubit ovat paikkakunnillaan toimivia palvelu- ja itsensäkehittämisyhteisöjä.

Puistoa kierrettiin juosten tai kävellen tarkoituksena kerätä rahaa rotarien maailmanlaajuiseen PolioPlus-kampanjaan. Suomalaisten kävellessä syntyi idea klubien välisestä tapahtumasta täällä. Ensimmäinen Kallen kävely järjestettiin Valkeakoskella. Sen jälkeen on kävelty vuorovuosin Valkeakoskella ja Akaassa. Osallistumismaksu on 10 euroa ja se on tilitetty useimmiten Lääkäripankille, joka lähettää lääkäreitä maailmalle hoitamaan ilmaiseksi vähävaraisia tai hädänalaisia potilaita.

Seuraava Kallen kävely järjestetään elokuussa 2014 Akaassa.

 Eija Hatakka-Peltonen