Viialan Eläkeläiset voimailevat vanhainkodilla

  Allan Heino ja Paula Toivola harjoittelemassa Mäntymäen seniorisalissa.

Allan Heino ja Paula Toivola harjoittelemassa Mäntymäen seniorisalissa.

Mäntymäen vanhainkodin kuntohoitaja Jaana Renko kävi keväällä Akaan vanhus- ja vammaisneuvoston kokouksessa esittelemässä vanhainkodin alakerrassa olevan seniorisalin laitteita ja muidenkin kuin talon asukkaiden mahdollisuutta käyttää kuntosalia. Jotta ryhmät pääsevät salille, pitää ryhmillä olla koulutettu vetäjä, joka tuntee laitteet ja omaa voimaharjoittelun perustiedot.

Jaana Renko toimikin aikailematta ja järjesti jo heinäkuussa Akaan ensimmäisen Vertaisveturikurssin, johon osallistuivat Viialan Eläkeläisistä Allan Heino ja Tuomo Huhtala. Kurssin päätöspäivänä Viialan Eläkeläiset varasivat harjoitusvuoron ja jo seuraavan viikon maanantaina aloitti Mäntymäen veteraanisalin ensimmäinen vertaisveturiryhmä voima- ja tasapainoharjoittelun.

Nyt salilla käyvät omilla vuoroillaan myös Akaan Seudun Invalidit ja MS-yhdistyksen Akaan kerho sekä kaksi järjestöihin kuulumatonta vertaisvetureitten kokoamaa ryhmää.

Viialan Eläkeläiset ovat tyytyväisiä, että vanhus- ja vammaisjärjestöillä on mahdollisuus jäsenille hyvin tarpeellisiin lihasvoimaa lisääviin ja tasapainoa kehittäviin harjoitteisiin. Eläkeläisten harjoituksissa käy säännöllisesti kahdeksan jäsentä. Määrä on sopiva eikä laitteille tarvitse jonottaa.

Ryhmään sopii vielä pari kuntoilijaa lisää. Lisäksi yhdistys voi perustaa tarvittaessa toisenkin ryhmän, koska yhdistyksellä on kaksi vertaisveturia.

 

Tuomo Huhtala