Akaa-Volley kaatoi Viialassa TKT:n

TKT-pelin parhaana pelaajana kotijoukkue Akaa-Volleystä palkittu Adjete Agnithey kurkottaa torjuntaa Miika Heikkisen (TKT) iskun eteen. Akaan Passari Hasse Mattila varmistaa. Kuva: Harri Mattila.
TKT-pelin parhaana pelaajana kotijoukkue Akaa-Volleystä palkittu Adjete Agnithey kurkottaa torjuntaa Miika Heikkisen (TKT) iskun eteen. Akaan Passari Hasse Mattila varmistaa. Kuva: Harri Mattila.

Miesten lentopallon 1-sarjaa pelaava Akaa-Volley sai keskiviikkona 9.10. arkipeliin paikallisvastustajaksi TKT:n. Molemmilla joukkueilla on takavuosien liiga- ja maajoukkuepelureita ringissä eli kahden kovan joukkueen tiukka ja tasaväkinen taistelu oli luvassa. Ennakko-odotukset pitivät täysin paikkansa. Viialassa lyötiin palloa reilu pari tuntia, kunnes kotijoukkue saatiin ratkaistua voittajaksi lukemin 3–2 (21–25, 28–26, 17–25, 25–23, 15–12).

– Aina on mukava pelata TKT:ta vastaan, koska pelaajat molemmin puolin verkkoa tuntevat vastustajansa hyvin. Peleissä on myös paikallispelihenkeä ja kenties aavistuksen kovempi lataus kuin muissa runkosarjan otteluissa. Ja mikäs sen parempi päätös tiukalle viisieräiselle pelille, kun se, että meidän riveistä ratkaisijaksi nousee 17-vuotias juniori, analysoi Akaan valmentaja Risto Lahti pelin jälkeen tapahtumia.

Miika Seppänen vastaan entiset liigapelurit

Ottelu venyi siis jälleen tiukan väännön jälkeen viiteen erään. Viidennen erän tilanteessa 10–10 valmentaja Risto Lahti vaihtoi syöttöruutuun vasta 17-vuotiaan Miika Seppäsen. Verkon toisella puolen aloitussyöttöä odotti miehistö, jossa osalla pelaajilla kymmeniä SM-liigaotteluita takana, toisilla maajoukkuepelejäkin

Miika Seppäsellä alkoi juuri ensimmäinen kausi miesten 1-sarjassa. Syöttöruutuun ”kylmiltään” vaihtopenkiltä käsiään hakkaavan kotiyleisön eteen ja valmentaja antaa ohjeita, minne syöttö pitäisi vaikeana suunnata. Ensimmäinen Seppäsen aloitussyöttö lähti napakasti ja tippui vastustajan kenttään ässänä! Tuuletus hymy korvissa ja seuraava syöttö. TKT sai pallon ylös, pääsi hyökkäämään, mutta Akaan torjunta piti.

Ottelun lopullinen niitti oli, kun Seppäsen kolmas syöttö tippuu sekin ässänä TKT:n kenttään, ja peli oli käytännössä ohi. Vastustajan henkinen selkäranka on katkennut. Kolmen pisteen ero piti loppuun asti ja paikallispelien valtikka jäi Akaaseen.

Akaa-Volleyn pelit jatkuvat tulevana viikonloppuna vieraissa sarjajohtaja Mikkelin passareita vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 26.10., jolloin Viialaan saapuu Enonkosken Pyrintö.

 

Harri Ahonen

 

Akaa-Volleylle Suomen Cupissa kylmää kyytiä VaLePalta

Tällä kaudella Akaa-Volley osallistui myös Suomen Cupin peleihin. Lauantaina 12.10. pelatussa ottelussa Vammalan liigaryhmä näytti 1-sarjan ja liigan eron. Akaan miehistöllä ei ollut mahdollisuuksia ja VaLePalle riitti voittoon varma perussuoritus. Ottelu ja samalla Akaan Cup-taival päättyi 3–0 (25–18, 25–14, 25–15).

Akaan kapteeni Matti Ollikainen tiivisti pelin jälkeen lyhyesti.

– Saimme kelpo oppitunnin siitä, mikä on liigan huippujoukkueen ja 1-sarjan tasoero, se on huikea. Näitäkin pelejä on kuitenkin mukava joskus pelata ja ne on loistavaa kokemusta ja oppia nuorille pelureillemme.

Sunnuntaina VaLePa kohtasi Cup-ottelussa Rantaperkiön Iskun (viime kauden Tampereen Isku-Volley) ja voitti ottelun suoraan 3–0. Vammala siis jatkoi Cupin välieriin.

 

Harri Ahonen

 

 

 

 

Miesten 1-sarja, runkosarja, lohko 2

Ottelut                Pisteet

Mikkelin Passarit                          4                           10

Akaa-Volley                                    4                           8

Enonkosken Pyrintö                    3                           6

Susiraja Volley, Liperi                  5                           5

Vantaan Lentopallo                       3                           4

Tampereen Kisatoverit                3                           4

Huki Jyväskylä                              2                           2

Salpis                                               2                           0