Akaa-Volleyn viikonlopun saldona voitto ja tappio

Lauantain ottelussa ohjeita jakoi valmentaja Lauri Tihinen (keskellä).
Lauantain ottelussa ohjeita jakoi valmentaja Lauri Tihinen (keskellä). Vieressä valmentajan oheita kuuntelevat Adjete Agnithey (vas.) ja Hasse Mattila. Kuva: Markku Ruonala.

Miesten lentopallon 1-sarjaa pelaava Akaa-Volley viikonlopun saldona oli 3–2-kotivoitto Susiraja Volleystä ja tappio vieraissa jyväskyläläistä Hukia vastaan.

Lauantaina kotiavaus Susiraja-Volleytä vastaan oli alusta asti tasaista vääntöä. Kahdessa ensimmäisessä erässä Akaa-Volley oli terävämpi erien lopun ratkaisupalloissa ja pitkälle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 2–0 -johdossa. Ensimmäisessä erässä loisti Akaa-Volleyn hakkuri Arttu Löfgren. Ensimmäisen erän loppuun Löfgren napsi yhden hyökkäyspisteen ja yhdessä keskitorjuja Adjete Agnitheyn kanssa neljä torjuntaa. Hän oli pelipäällä vielä toisenkin erän aikana, mutta pitkä pelitauko alkoi näkyä miehen otteissa loppua kohden ja virheitä sateli.

Kolmannessa erässä Akaan miehistölle tarjoutui kaksi ottelupalloa pelin päättämiseen, mutta SuRaVo nousi muutamalla pahalla aloitussyötöllä ja akaalaisten virheillä sillasta ja vei sekä kolmannen että neljännen erän nimiinsä.

Viidennen erän alkuun kotijoukkue Akaa-Volley sai muutaman pisteen johtoaseman, jota ei luovutettu koko erän aikana. Koko ottelu siis Akaan nimiin lukemin 3–2 (25–20, 25–22, 24–26, 22–25, 15–13).

Joukkueen päävalmentaja Risto Lahti oli lauantain pelin poissa ja valmennus oli A-junioreiden valmentajan Lauri Tihisen käsissä.

– Voittoa lähdettiin hakemaan ja se saatiin, hyvä niin. Mutta toki täyden pistepotin menetys kahden ottelupallon jälkeen harmittaa. Kommentoi Tihinen pelin jälkeen.

Pelit jatkuvat tänään

Sunnuntaina Akaa-Volley lähti Jyväskylän seudulle, missä vastaan asettui Huki. Tästä pelistä Akaan miehistön pistepussi täyttyi yhdellä pisteellä mutta kaksi jäi Keski-Suomeen lukemin 3–2 (25–12, 22–25, 27–25, 21–25, 15–13).

Kuten eräpisteet osoittavat, pelissä edettiin vuorovedolla. Ensimmäisessä erässä Akaa-Volley jäi täysin telineisiin. Mikään ei onnistunut ja kotijoukkue tuuletteli railakkaasti lähes jokaisen pallon jälkeen. Toiseen erään Akaan miehistö sai pelijuonesta kiinni ja taisteli siitä eteenpäin tasapäisesti otteluvoitosta.

– Valitettavasti virheitä tehtiin aivan liikaa ja ainoa, kuka tehoiltaan pääsi omille lukemilleen, oli Adjete Agnithey. Myös parin erän verran keskitorjujana pelannut nuori lupaus Rami Rekomaa täytti paikkansa ja ansaitsi puhtaat paperit, kommentoi joukkueenjohtaja Erkki Tuomi suojattiensa peliesitystä.

1-sarja on siis viime kauden tapaan alkanut todella tasaisena. Pelit ovat jo kolmella ensimmäisellä kierroksella menneet ristiin ja tappioita on tullut tasaisesti joukkueille. Ainoastaan Mikkelin Passarit jatkaa puhtaalla pelillä – tosin heillä vasta kaksi ottelua takana.

Akaa-Volleyn tiivis ottelutahti jatkuu tänään keskiviikkona kotiottelulla. Viialan palloiluhalliin saapuu vierailijaksi paikallisvastustaja Tampereen Kisatoverit. Ottelu alkaa kello 19.