Akaa-Volleyn kausi alkoi vierasvoitolla

Jimmy Hernandez oli odotetusti avauspelin hahmo.
Jimmy Hernandez oli odotetusti avauspelin hahmo.

Akaa-Volley aloitti sarjakauden sunnuntaina 29.9. vierasottelulla Vantaan Lentopalloa vastaan. Vantaan konkarimiehistö oli viimekaudesta uudistunut melkoisesti. Kun Korson kakkosjoukkue luopui sarjapaikastaan, siirtyi osa nuorista miehistä VanLen riveihin. Tämä toi mukavasti lisävärinää kauden aloitukseen, kun vastustaja ei ollutkaan ”se tuttu ja turvallinen VanLen konkariporukka”. Otteluun asti tuota värinää ei juuri riittänyt, vaan voitto irtosi rutiinisuorituksella Akaan miehistölle lukemin 0-3 (18–25, 25–27, 18–25).

Hernandez lunasti paikkansa

Akaa-Volleyn  tuore vahvistus Jimmy Hernandez pelasi tasaisen varman ottelun. Hyökkäystehot +14 kaikkiaan 17:stä hyökkäyksestä puhuvat puolestaan – hän oli ottelun hahmo.

– Jimmyn läsnäolo kentällä rauhoitti joukkueen peliesitystä melkoisesti läpi ottelun, analysoi valmentaja Risto Lahti pelin jälkeen lyhyesti Jimmyn suoritusta.

Nuori kaartikin väläytti osaamistaan

Hernandez oli odotetun vahva, mutta yllättävämpi ilouutinen koettiin toisen erän loppupuolella. Vantaan miehistö johti erää 22–17 ja oli menossa vahvasti erävoittoon, kun Akaa-Volleyn syöttöruutuun vaihdettiin vasta 17-vuotias Rami Rekomaa. Rekomaan syöttövuoron jälkeen tilanne tasoittui 22–22:een, ja Akaan miehistö sai hengen päälle. Erä voitettiin jatkopisteillä 27–25.

– Tuossa oli ottelun yksi kulmapiste. Vantaan pojilla oli mahdollisuudet ottaa erä ja kääntää pelin kulkua, mutta meidän nuori mies vastasi hienosti haasteeseen kun kentälle pääsi, iloitsi valmentaja Lahti kotimatkalla.

Seuraavat ottelut Akaan miehistöllä ovat jo tulevana viikonloppuna, kun ohjelmassa on sekä koti- että vieraspeli. Lauantaina 5.10. Viialan Palloiluhalliin saapuu Susiraja-Volley Liperistä. Ottelu alkaa kello 13. Sunnuntaina matkataan Jyväskylän suunnalle, missä vastustajana on HuKi.