Akaan Seudun avoimet ovet vetivät ihmisiä tungokseen asti

Ilkka Leino sai annostella soppatykistään 580 annosta lohisoppaa.
Ilkka Leino sai annostella soppatykistään 580 annosta lohisoppaa.

Akaan Seutu lehti parhain, sen huomasimme jo varhain (Kaarina Miettinen)

Akaan Seutu Open -tapahtuma juhlisti viime viikon keskiviikkona 25. syyskuuta paikallislehden uutta arkea. Avoimet ovet ja Akaan Seudun etupihalle pystytetyssä teltassa tarjoiltu lohikeitto saivat akaalaiset liikkeelle sankoin joukoin, mutta koleasta säästä huolimatta soppajonossa jaksettiin odottaa hyvillä mielin.

Ruokatuntilaisten lisäksi Akaan Seudun tempaus houkutteli paikalle monia paikallislehteä vuosikymmeniä tilanneita, joita lehden muuttuminen yksipäiväiseksi hieman pohditutti. Akaan Seutu koettiin niin tärkeäksi osaksi arkipäivää, että uuteen rytmiin tottumiseen arveltiin kuluvan vielä tovi.

Ensimmäisten joukossa Ilkka Leinon tarjoilemalle lohisopalle ehtivät Eino ja Anja Ilmanen Toijalan Pätsiniemestä.

Eino ja Anja Ilmanen ehtivät Akaan Seudun tarjoamalle lohisopalle ensimmäisten joukossa.  Pariskunta kertoi lukevansa paikallislehden aina hyvin tarkkaan.
Eino ja Anja Ilmanen ehtivät Akaan Seudun tarjoamalle lohisopalle ensimmäisten joukossa. Pariskunta kertoi lukevansa paikallislehden aina hyvin tarkkaan.

–  Olen lukenut lehteä jo 65 vuotta, kun jo kotiin Urjalaan tuli Toijalan Sanomat. Hyvin on ollut mielenkiintoinen ja mukava lehti, maailman halvimmaksi mieheksi itseään tituleerannut Eino Ilmanen kertoi.

Aika aikaa kutakin (Antti Miekka)

Myös 5-vuotias Karla Toivettula lähti mummunsa Tuula Toivettulan, äitinsä Mari Toivettulan ja Pirjo Joelan kanssa ulos syömään. Pirjo Joela epäili uuden ilmestymispäivän vaativan vielä tottumista, mutta lehden verkkosivuilla keskiviikkona toimintansa aloittanut nettitelevisio Akaa ON TV oli sekin noteerattu heti aamusta.

– Kun lehti on tullut tiistaisin ja perjantaisin niin kauan kuin minä muistan, en osaa sanoa vielä mitään. Netistä tuli kyllä tänään aamulla katsottua, mitä uutta sivuilla on, mutta paperilehti on minulle edelleen se ykkönen, vaikka istunkin päivät koneen ääressä, Pirjo Joela sanoi.

Mari Toivettula puolestaan kertoi lukevansa yhdistyspalstan netistä, mutta totesi esimerkiksi uusista yrittäjistä kertovien juttujen olevan monille pienyrittäjille elintärkeitä.

5-vuotiaalle Karla Toivettulalle maistui lohikeitto ja keiton päälle sisällä tarjottu suklaakonvehti. Lehtiuudistuksen sijaan päällimmäisenä toivelistalla olivat uudet, pysyvät etuhampaat.
5-vuotiaalle Karla Toivettulalle maistui lohikeitto ja keiton päälle sisällä tarjottu suklaakonvehti. Lehtiuudistuksen sijaan päällimmäisenä toivelistalla olivat uudet, pysyvät etuhampaat.

Ai se on tiistai ja akaalainen (Anja Salminen)

Vuodesta 1973 Toijalassa asunut Kosti Molkka on ollut Akaan Seudun tilaaja lähes saman ajan, ja muutos yksipäiväiseksi kesken kalenterivuoden ihmetyttää.

–        Paperilehti on se mitä haluan, ja nähtäväksi jää saako lukija rahoilleen nyt enemmän vai vähemmän vastinetta, Molkka pohdiskeli.

Onnellisuus ei ole päämäärä, se on elämäntapa (Sakala Kirsi)

Päivän tyytyväisin ja iloisin vieras oli eittämättä Asus Memo Pad -tabletin Akaan Seudun tilaajien kesken suoritetussa arvonnassa voittanut Kirsi Sakala.

Akaan Seudun päätoimittaja Juha Kosonen ojensi kaikkien tilaajien kesken arvotun Asus Memo Padin Toijalan Yhteiskoulun kotitalousopettaja Kirsi Sakalalle.
Akaan Seudun päätoimittaja Juha Kosonen ojensi kaikkien tilaajien kesken arvotun Asus Memo Padin Toijalan Yhteiskoulun kotitalousopettaja Kirsi Sakalalle.

–  Kiitos kovasti, olen tosi yllättynyt, kun olen harvoin voittanut mitään ja nyt sain näin hienon ja ajan hermolla olevan työkalun. Olen kyllä tottunut sosiaalisenkin median käyttäjä, joten tämä laite tulee heti käyttöön, kotitalousopettajana Toijalan Yhteiskoulussa työskentelevä Sakala kiitteli.

Akaan Seudun siirtyminen yksipäiväiseksi tuntui Sakalasta ihan järkevältä uudistukselta.

– Joskus ihan harmitti tiistaisin, että tässäkö tämä lehti nyt oli, kun olisi mielellään lukenut enemmänkin ja muuta kuin urheilua. Mielestäni näin pieneen kaupunkiin riittää kerran viikossa ilmestyvä lehti, ja tämänpäiväinen paksu lehti oli käsissä ihan kunnon lehden oloinen, Sakala arvioi.

Kyllä kaikki järjestyy, kaatuu sitä valtamerilaivojakin (Eeva Pekkala)

Joku näkyi muistavan päätoimittaja Juha Kososta ruusulla ja Marjatta Systä, Akaan Seudun uskollinen tilaaja hänkin, yllätti iltapäivällä talon vieraat sekä Akaan Seudun henkilökunnan esittämällä mukaellun katkelman Pekka Simojoen tekstistä Hyvää matkaa:

Marjatta Systä yllätti sekä paikalla olevan yleisön että Akaan Seudun henkilökunnan esittämällä mukaelman Pekka Simojoen tekstistä Hyvää matkaa.
Marjatta Systä yllätti sekä paikalla olevan yleisön että Akaan Seudun henkilökunnan esittämällä mukaelman Pekka Simojoen tekstistä Hyvää matkaa.

 Tämä päivä on elämän kevät,

 se on voimaa nuoruuden,

 tänä päivänä hymyilevät eilinen ja huominen.

Tämä päivä on kyyneleitä,

se on rakkautta polttavaa,

kovin paljon on edessä teitä,

rajaton on tämä maa.

Työtä tehkää ja uutta luokaa,

ja kun löydätte vettä elämän,

ottakaa maljanne ja juokaa.

Päivän musiikkiannista piti puolestaan huolta sähköpianonsa taakse asettunut akaalainen muusikko Markus Mantere, joka tulkitsi iltapäivän tunteina otteita muun muassa Aki Sirkesalon tuotannosta.

Akaan Seudun koko henkilökunnan lisäksi vieraiden kysymyksiin oli vastaamassa myös lehteä kustantavan Pirkanmaan Lehtitalo Oy:n levikkipäällikkö Sari Riutta, joka neuvoi tilausasioissa sekä esitteli halukkaille Akaan Seudun Näköislehteä, verkkosivuja sekä päivän aikana avattua Akaa ON TV -nettitelevisiota.

Akaan Seutua kustantavan Pirkanmaan Lehtitalo Oy:n levikkipäällikkö Sari Riutta opasti Raili Roinista kestotilaan etukortin tilaamisessa.
Akaan Seutua kustantavan Pirkanmaan Lehtitalo Oy:n levikkipäällikkö Sari Riutta opasti Raili Roinista kestotilaan etukortin tilaamisessa.

– Lohikeittoa ehdittiin jakaa 580 annosta, kunnes soppa loppui, joten päivä todella ylitti komeasti odotuksemme, päätoimittaja Juha Kosonen kiteytti päivän tunnelmat.

Kiva päivä, kiitos. (Eila Inkeri Ojala)

Lainaukset ovat päivän aikana kerätystä lempisanontani tai sananlaskuni -kilpailusta, johon osallistui keskiviikkona 141 ihmistä. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan Nokia Lumia 520 -puhelin.

 

Päivi Tiura-Paavola Kotihelmestä ja Minna Nyström Kantapankista jaksoivat jonottaa lohikeittoa koleasta tuulesta ja ajoittain pitkäksi venyneestä jonosta huolimatta. Naiset epäilivät, miten he pärjäävät, kun lehti lakkasi ilmestymästä kaksi kertaa viikossa. Uudistuneelta Akaan Seudulta naiset toivoivat positiivisia juttuja paikallisista asioista ja ihmisistä tasapuolisesti ympäri Akaata.
Päivi Tiura-Paavola Kotihelmestä ja Minna Nyström Kantapankista jaksoivat jonottaa lohikeittoa koleasta tuulesta ja ajoittain pitkäksi venyneestä jonosta huolimatta. Naiset epäilivät, miten he pärjäävät, kun lehti lakkasi ilmestymästä kaksi kertaa viikossa. Uudistuneelta Akaan Seudulta naiset toivoivat positiivisia juttuja paikallisista asioista ja ihmisistä tasapuolisesti ympäri Akaata.
Akaan Seudun toimittaja Tarja Antola (ed.vas.), päätoimittaja Juha Kosonen (vas. takana) ja toimittaja Mikko Peltoniemi (oik ) ehtivät päivän aikana jutustella muun muassa Akaan viestintä- ja markkinointisihteerin Sini Kantolan kanssa.
Akaan Seudun toimittaja Tarja Antola (ed.vas.), päätoimittaja Juha Kosonen (vas. takana) ja toimittaja Mikko Peltoniemi (oik ) ehtivät päivän aikana jutustella muun muassa Akaan viestintä- ja markkinointisihteerin Sini Kantolan kanssa.

 

Väki osallistui innokkaasti sananlaskuja ja lempisanontoja tiedustelevaan kilpailuun.
Väki osallistui innokkaasti sananlaskuja ja lempisanontoja tiedustelevaan kilpailuun.

Riitta Lehtonen arvuutteli kuvakisan kuvia samaan aikaan Reino Säterin kanssa.Riitta Lehtonen arvuutteli kuvakisan kuvia samaan aikaan Reino Säterin kanssa.

 

 

 

Lily ja Kaya Lampén kurkkivat Akaan Seudun postilaatikosta.
Lily ja Kaya Lampén kurkkivat Akaan Seudun postilaatikosta.
Akaan Seudun toimitalon käytävillä oli ajoittain tiivis tunnelma.
Akaan Seudun toimitalon käytävillä oli ajoittain tiivis tunnelma.
80-vuotias ”Laukkanen Lentilästä” istahti lukemaan ensimmäistä keskiviikon Akaan Seutua toimitalon aulaan.– Hyvähän tätä on nyt lukea, kun molemmista silmistäni on leikattu kaihi, enkä ole enää sokkee.
80-vuotias ”Laukkanen Lentilästä” istahti lukemaan ensimmäistä keskiviikon Akaan Seutua toimitalon aulaan.– Hyvähän tätä on nyt lukea, kun molemmista silmistäni on leikattu kaihi, enkä ole enää sokkee.
Oona Murto (vas.), Laura Mäkelä, 3-vuotias Niklas Kaukojärvi ja 4,5-kuukauden ikäinen Minea Kaukojärvi sekä Kristiina Mäkelä pähkäilivät kuvakisan kuva-arvoituksia.  Kristiina Mäkelä kertoi lukevansa Akaan Seudun yleensä kannesta kanteen, ja kiinnostavimmiksi nousivat liikunta- ja urheilujutut.
Oona Murto (vas.), Laura Mäkelä, 3-vuotias Niklas Kaukojärvi ja 4,5-kuukauden ikäinen Minea Kaukojärvi sekä Kristiina Mäkelä pähkäilivät kuvakisan kuva-arvoituksia. Kristiina Mäkelä kertoi lukevansa Akaan Seudun yleensä kannesta kanteen, ja kiinnostavimmiksi nousivat liikunta- ja urheilujutut.