Noora Toivo tähtää Zürichin EM-kisoihin

Noora Toivo viihtyi lauantaina 21.9. Toijalan urheilukentällä, jossa hän juonsi Akaan Mesihölkän ja veti alkulämmittelyn.
Noora Toivo viihtyi lauantaina 21.9. Toijalan urheilukentällä, jossa hän juonsi Akaan Mesihölkän ja veti alkulämmittelyn.

Toijalan Vauhdin aitajuoksijan Noora Toivon päättyneeseen kauteen kuuluu sekä iloja että pettymyksiä. Juoksija on tyytyväinen Kalevan Kisojen pronssimitaliin 400 metrin aidoissa ja samalla syntyneeseen omaan ennätykseen 59,28. Suuri pettymys sen sijaan oli jääminen rannalle Ruotsi-Suomi-maaottelusta. Toivo odotti kesältä myös parempia tuloksia.

– Tavoitteena oli paljon kovempi aika, 58 ja puolen hujakoille. Treeneissä vauhti oli sellaista, että 57-alkuinen aikakin olisi voinut tulla. Tuloksissa näkyi repaleinen alkukevät ja hallikausi. Kuntopiikki osui hyvin Kalevan Kisoihin, mutta piikki ei ollut niin kova ja eikä niin pitkä. Kovia kisoja olisi pitänyt olla useampia, jotta aika olisi voinut parantua.

Toivon tähtäin on jo ensi vuoden EM-kisoissa, jotka pidetään Zürichissä.

– 400 metrin aidoissa rajana on 57,90, jota lähdetään nyt hakemaan. Sellaisia tuloksia ensi kesänä on tarkoitus saada tauluun.

Urheilun ohella Toivo opiskelee Tampereen ammattikorkeakoulun yrittäjyyden yksikössä Proakatemiassa.

– Pyöritän siellä omaa yritystä. Teemme projekteja, markkinointia sekä messuille pelejä ja kilpailuja. Treenien, koulun ja firman pyörittämisen jälkeen ei ole vapaa-ajan ongelmia, Noora Toivo tuumaa.

Lokakuussa Noora Toivo lähtee viideksi viikoksi harjoittelemaan Yhdysvaltoihin.