Makea Akaa jatkuu Mesihölkkänä

Akaan hunaja pistää vauhtia myös tossuihin. Toijalan Vauhti järjestää yhteistyössä Akaan kaupungin kanssa Mesihölkän lauantaina 21.9. Ensimmäistä kertaa järjestettävä tapahtuma on osa Akaan kaupungin Makea Akaa -hanketta.

Toijalan urheilukentältä kello 12 starttaavan juoksutapahtuman matkat ovat 26 kilometriä Jalantijärven ympäri ja virallisesti mitattu 10 kilometriä urheilukentältä Sontulan koululle ja takaisin. Tapahtumaan voi osallistua joko kilpa- tai kuntosarjassa.

– Tapahtuma sopii niin kilpailijoille, kuntoilijoille, hölkkääjille, kävelijöille kuin sauvakävelijöille. Kaikki odotetaan maaliin, lupaavat Toijalan Vauhdin puheenjohtaja Heidi HidénKnuutila ja yleisurheilujaoston kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Tuulikki Moisio.

Noora Toivo vetää alkulämmittelyn

Molemmat reitit kulkevat urheilukentältä ensin vanhaa radanpohjaa Sontulan koululle, josta kympin menijät palaavat samaa tietä takaisin. Pidemmän reitin kiertäjät jatkavat Sontulan kautta Kylmäkosken kirkolle, josta reitti kulkee Jalantijärven toista puolta Sotkiantietä pitkin Aakalantielle ja edelleen vanhaa radanpohjaa urheilukentälle. Matkan etenemistä voi seurata kilometritolpista, joita on reitillä kilometrin välein. Mehiläisteeman mukaisesti opasteita koristaa myös pörriäinen.

– Venytimme pitkän matkan vähän puolimaratonia pidemmäksi. Reitillä voivat testata kuntoon ne, jotka ovat vähän pidemmän matkan makuun. Matka on pitkä, mutta ei vaikea. Reitti on vaihteleva, mutta ylämäkeä ei ole paljon. Reitti kulkee soratiellä ja asfaltilla, Heidi Hidén-Knuutila ja Tuulikki Moisio kuvailevat.

Huoltopisteillä on tarjolla juotavaa sekä suolaista ja makeaa purtavaa. Osanottajat pääsevät maistamaan myös hunajasta valmistettua energiajuomaa, Mehiläisenpistoa, jossa on vettä, akaalaista hunajaa, sitruunaa ja merisuolaa. Osanottajien omat juomat järjestäjät toimittavat huoltopisteille.

Urheilukentällä tapahtuman juontaa Toijalan Vauhdin aitajuoksija Noora Toivo, joka vetää myös alkulämmittelyn. Paikalla on myös hunajaisia tuote-esittelyjä.

Taidetta pitkän matkan voittajille

Myös hölkkätapahtuman palkinnot ovat hunaja-aiheisia. Naisten ja miesten sarjoissa 26 kilometrin voittajat palkitaan taideseppä Rauni Vastinesluoman tekemillä metallisilla mehiläisillä sekä kaupungin hunajatuotepaketilla. Kympin voittajat saavat pokaalit ja hunajatuotteita. Kaikki osallistujat saavat muistoksi Akaan Mesihölkkä -osallistumismitalin.

Järjestäjät toivovat uuden hölkkätapahtuman saavan niin akaalaiset kuin ulkopaikkakuntalaisetkin runsain joukoin liikkeelle.

– Tulevina vuosina voimme myös lisätä matkoja ja sarjoja ja ottaa mukaan esimerkiksi veteraani- ja nuorten sarjoja. Juoksijoiden palaute on meille arvokasta, Vauhdin Heidi Hidén-Knuutila ja Tuulikki Moisio toteavat.

 

 

 

Syyshölkästä syntyi Mesihölkkä

Toijalan Vauhdissa oli ehditty jo miettiä syksylle uutta hölkkätapahtumaa lisänä keväällä järjestettävälle Toijala Hölkälle, kun Akaan kaupunki otti seuraan yhteyttä ja ehdotti hunajateemaan sopivan juoksutapahtuman järjestämistä. Vauhdin virittelemä Akaan Syyshölkkä muuttui Akaan Mesihölkäksi, joka on osa Akaan kaupungin Makea Akaa -hanketta.

Koska elokuun lopulla vietetyn Hunajaviikon aikaan Vauhdilla oli muita kilpailukiireitä, hölkkätapahtuma sijoitettiin syyskuun loppuun. Kaupungilla puolestaan on tavoitteena, että hunajateema näkyy ympäri vuoden.

– Kun yhteiskumppanina on kaupunki, olemme pystyneet markkinoimaan tapahtumaa enemmän kuin yleensä. Hunajahulinoilla oli hyvin väkeä liikkeellä, toivottavasti väki jatkaa nyt Mesihölkkään jatkamaan hulinoita, Toijalan Vauhdin puheenjohtaja Heidi Hidén-Knuutila ja yleisurheilujaoston kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Tuulikki Moisio toivovat.

 

Kuvassa ovat vasemmalta Keijo Anttonen, Heikki Knuutila, Kari Uolamo, Kirsi Huilla, Heidi Hiden-Knuutila ja Tuulikki Moisio. Kuvan on ottanut Joni Uolamo.
Kuvassa ovat vasemmalta Keijo Anttonen, Heikki Knuutila, Kari Uolamo, Kirsi Huilla, Heidi Hiden-Knuutila ja Tuulikki Moisio. Kuvan on ottanut Joni Uolamo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA