Ensimmäiset Hunajahulinat olivat yleisömenestys

67Hunajahulinat11

 

 

 

 

 

 

Toijalan tori klo 10.14

67hunajahulinat1Akaalaiset Eino Huhtala, Siiri Lajusuo ja parhaan pörriäisen puvusta palkittu Hannele Korkiamäki Toijalan Martoista maistelivat Hunajakarkkeja Akaan valtuuston puheenjohtaja Saila Kallioisen avajaispuheen aikana.

– Täällä on kivaa ja aika kuluu mukavasti. Olemme iloisia, että tällaisia tapahtumia järjestetään. Asuminen Akaassa -messut eivät meitä kiinnosta, mutta päivän suunnitelmaan kuuluu ainakin pihakeinussa istumista, Siiri Lajusuo kertoili päivän suunnitelmastaan.

Samaan aikaan Satamassa

Samaan aikaan kun Toijalan torilla etsittiin hunajaherkkuja evääksi, oli Sataman laiturille kokoontunut joukko innokkaita kalastajia narraamaan pilkkeihinsä veden antimia. Toijalan Seudun Kalamiesten laituripilkkitapahtumaan osallistui kalamiehiä ja -naisia paitsi Toijalasta myös muun muassa Hauholta ja Forssasta.

– Tässä kisassa saa käyttää vain elävää syöttiä – matoa tai toukkaa. Kaikenlaiset keinotekoiset syötit ovat kiellettyjä, kertoi kilpailutoimikunnan vetäjä Matti Helin.

Kisaan Saalista tuli kaiken kaikkiaan runsaat 10 kiloa. Mukaan laskettiin kaikki saalis salakoista lahnoihin. Kisan voiton vei forssalanen Teuvo Heino, joka nosti sataman laiturin pielestä kaiken kaikkiaan yli puolitoista kiloa kalaa. Hopealle tuli akaalainen Marko Helin ja pronssille Pertti Koskinen Hauholta.

Toijalan Yhteiskoulu klo 11.0367Asuminen Akaassa3

Akaan Nuorkauppakamarin järjestämät Asuminen Akaassa -messut sen sijaan jäivät tuhansiin kirjatusta yleisötavoitteestaan. Marko Jokinen Valkeakoskelta oli tullut poikiensa Mikael, 4 vuotta, Miika 3 vuotta, ja Miko, 2 vuotta, kanssa messuille katsomaan Nordean Jalmari-hahmoa. Muihin Akaan lauantain tapahtumiin he eivät aikoneet osallistua.

Toijalan tori klo 11.10

67hunajahulinat211 kuukauden ikäinen Kiira ja äitinsä Pauliina Heinonen lähtivät Hunajahulinoihin torille katsomaan Sonja Lumpeen Vegeshowta ja ostamaan mausteita.

– Täällä on yllättävän paljon porukkaa ja hyvä meno. Tämä on oikea piristysruiske Akaalle, vuosi sitten paikkakunnalle muuttanut Pauliina Heinonen toteaa.

Kiiran myssy sopi päivän teemaan ihan sattumalta. Keltaraitainen päähine se ei jäänyt tapahtuman järjestäjiltä Akaan kaupungin viestintä- ja markkinointisihteeriltä Sini Kantolalta ja Hunajahulinoiden tuottajalta Sofia Wellingiltä huomaamatta, sillä Kiira sai myöhemmin iltapäivällä jakaa parhaan pörriäispuvun palkinnon Marttojen pörriäisen kanssa.

Toijalan tori klo 11.30

– Herran jestas mikä hulina, mikä lava ja ihan ison kaupungin meininki täällä!67hunajahulinat4

Tämän kesän Kalevan kisoissa oman ennätyksensä ja ensimmäisen Kalevan kisa mitalinsa aitonut Noora Toivo laski hunajaista urheilujuomaa Toijalan Vauhdin kojulla. Omaan sekoitukseensa Noora Toivo kertoi lisäävänsä tarjotun vesi- hunaja-sitruuna-suola -sekoituksen lisäksi myös maitoheraa saadakseen juomaan lisää kaloreita.

– Oli treeni mikä tahansa, olen sitä mieltä, että pelkkä vesi ei riitä. Tämä on ollut ihan huippujuomaa parituntisten treenien päälle, Noora Toivo mainosti.

Risto Niilimäen kaupunkimehiläistarha klo 12.20

Tamperelaiset Jaana ja Jukka Pohjoismäki lähtivät Akaaseen kuulemaan mehiläistarhauksesta ja hakemaan käytännön oppia kaupunkimehiläistarhauksen uranuurtajilta. Jukka Pohjoismäki kertoi harjoittaneensa tänä vuonna mehiläistarhausta ensimmäistä kertaa Teiskossa sijaitsevalla kesäpaikallaan, ja talven hunajat saatiin talteen kovan kautta.67hunajahulinat5

– Virheitä tuli tehtyä oikein olan takaa. Parempi pesä minulta karkasi, ja italialaiset mehiläiseni ovat niin vihaisia, että sain tänä kesänä yli 30 pistoa, joista kaksikymmentä kerralla, mutta selvisin kyypakkauksen avulla, eikä siitä jäänyt mitään kammoa.

Asuminen Akaassa -messukartan tamperelaiset kertoivat huomanneensa Aamulehden välissä, mutta mehiläistarhakierroksen lisäksi Pohjoismäet kertoivat viettäneensä Toijalassa vain mukavan toripäivän.

– Ostimme porkkanoita, kukkia ja muita pieniä ostoksia, ja olimme aika hämmästyneitä, miten paljon väkeä täällä oli.

Toijalan tori klo 13.45

Forssalaiset Riikka Simola ja Hannu Pennanen lähtivät Toijalan torille kuuntelemaan Honey B & The T-Bonesia.67hunajahulinat6

– Meillä on mökki tällä seudulla, ja näimme Hunajahulinoiden mainoksen kaupassa. Bändi kiinnosti, ja tästä jatkamme Valkeakosken Reckless Loven keikalle, jonne meidän 17-vuotias tytärkin meni.

Asuminen Akaassa -messuihin forssalaiset eivät olleet kiinnittäneet huomiotaan, mutta torin meininki ja ensimmäistä kertaa livenä nähty suosikkibändi sai kiitosta.

Toijalan tori klo 14.15.

Hunajahulina -sadonkorjuumarkkinoiden päätteeksi Teriskotisäätiön toiminnanjohtaja Esa Tasanen ja urheiluvalmentaja Pentti Ehoniemi palkittiin Vuoden Kuhnuri -palkinnoilla. Hunajatyöryhmän raati valitsi ehdokkaat akaalaisten ehdotusten pohjalta. Palkinnon nimestä huolimatta kriteereinä olivat positiivisuus sekä yhteisen tekemisen vahvistaminen kaupungissa.

– Esa Tasasen tunnustusta puoltaa hänen 21-vuotinen uransa Teriskotisäätiön johdossa, hänen vaatimaton sosiaalis-eettinen auttamistyö päihde- ja mielenterveysongelmaisten miesten parissa sekä maailmalle asti ulottunut avustustyö, Akaan kaupungin viestintä- ja markkinointisihteeri Sini Kantola kiitteli onnittelupuheessaan.

Tasasen kanssa Kuhnuri-palkinnon jakaa urheiluvalmentaja ja eläkkeellä oleva maanviljelijä Pentti Ehoniemi. Kylmäkosken Veikkojen kunniapuheenjohtaja Ehoniemi on luotsannut jo vuosikymmenten ajan kansalaisia terveysvaikutteisen ja omaehtoisen toiminnan pariin.67hunajahulinat8

– Yhä edelleen tämä henkilö on pidetty luennoitsija eri-ikäisten terveyden edistämistilaisuuksissa, Kantola perusteli valintaa.