Pala palalta joutui ilkivallan kohteeksi

Tukholmassa asuva taiteilija HyunJung Cho osallistui ympäristötaidenäyttely Näkymään työllä Pala palalta, joka joutui ilkivallan kohteeksi. Työssään taiteilija oli kaivanut maahan täytettyjä ilmapalloja. Kun kappale maata on täytetty tyhjillä tiloilla, tulee siitä paikka. Ilkivallan jälkeen työstä jäi jäljelle tyhjät kuopat.

Chon mukaan ihminen arvostaa ja rakastaa maata, mutta toisaalta haluaa omistaa ja hyötyä siitä ja tehdä sillä rahaa.

Akaan Seutu on esitellyt kesän lehdissään ympäristötaidenäyttely Näkymän töitä. Näyttelyn teemana on Maa ja paikka. Näkymä on esillä Nahkialanjärven ympäristössä ja Kulttuuritalo Laaksolassa Toijalassa 31.8. asti. Ympäristötaidenäyttelyn järjestää TaideAkaa ry.

Hyun-Jung Chon työ Pala palalta.  Kuva: Tarja Antola
Hyun-Jung Chon työ Pala palalta. Kuva: Tarja Antola