Nuoret kylmäkoskelaiset kyykkääjät voittivat SM-kultamitalit

Miili Inomaa ja Johan Tuominen palkittiin Kylmäkosken Aseman koulussa pidetyssä tilaisuudessa. Valmentaja Pentti Ehoniemi sai kehuja hyvästä opetuksestaan ja kannustamisestaan.
Miili Inomaa ja Johan Tuominen palkittiin Kylmäkosken Aseman koulussa pidetyssä tilaisuudessa. Valmentaja Pentti Ehoniemi sai kehuja hyvästä opetuksestaan ja kannustamisestaan.

Kylmäkosken Aseman koululla opiskelevat Miili Inomaa ja Johan Tuominen olivat yhtä hymyä, kun koulu ja Kylmäkosken Kyykkä muistivat heitä Suomen mestaruudesta viime viikolla. Kumpikin voitti omassa luokassaan Tampereella 10. elokuuta pidetyissä SM-kisoissa alle 15-vuotiaiden nuorten sarjassa, vaikka he ovat vasta kuudennella luokalla alakoulussa.

– Tämä laji on kiva ja yllättävän helppo. Toki aluksi piti opetella hallitsemaan erilaisia heittotekniikoita. Kesällä meillä oli treenejä joka toinen päivä, mutta nyt koulun alettua ei ole mahdollista harjoitella yhtä usein, Miili Inomaa sanoo.

Hän kehuu harjoituksia vetävää Pentti Ehoniemeä hyväksi opettajaksi, joka kertoo selkeästi, kuinka asiat pitää tehdä.

Johan Tuominen sanoo lajia mukavaksi harrastaa.

– Voi treenata ilman, että pitää juosta pää punaisena, kuten joissain muissa urheilulajeissa.

Kyykässä tarvitaan sekä voimaa mailan heittämiseksi että tarkkuutta osua kyykkiin. Ehoniemi sanoo Johanin heittokäden olevan voimakas hänen ikäisekseen.

Vasta viime keväänä kyykän peluun aloittaneet Inomaa ja Tuominen aikovat jatkaa pelaamista jatkossakin. Laji on vienyt mukanaan.

Kylmäkoskella on pitkät perinteet kyykän harrastamisessa. Nykyään treenejä pidetään kyykkäkonkari Pentti Ehoniemen kodin yhteydessä olevalla kentällä sekä Aseman koululla.

Kyykkäharrastus alkoi Kylmäkoskella vuonna 1966. Sittemmin Kylmäkosken Kyykän pelaajat ovat saaneet useita Suomen mestaruuksia.

– Me-henki on kannustanut Miiliä ja Johania näin erinomaisiin suorituksiin kyykän pelaamisessa, Ehoniemi sanoo.