Keinotekoisen ja luonnollisen tasapainoilua

Ympäristötaidenäyttely Näkymän taiteilijoista, australialainen Yoko Kajio on käyttänyt työssään Näkymättömän langan tila liikkeen tunnistavaa aurinkokennolamppua ja tekokukkia.

Taiteilijan mukaan kilpailevien vastavoimien maailmassa keinotekoinen pyrkii hallitsemaan luonnollista ja virtuaalitodellisuus ja henkinen pyrkivät muuntumaan todellisuutta todemmiksi. Tässä vastavoimien kilpailussa on tarpeen löytää tasapaino. Teoksissaan Kajio pyrkii ilmentämään luontoa teknologian avulla ja hienovaraisella tavalla korjaamaan keinotekoisen ja luonnollisen tasapainoa.

Näkymättömän langan tila pyrkii sisällyttämään sekä fyysiset että henkiset tekijät itseensä ja luomaan fyysisen ja henkisen ympäristön.

Akaan Seutu on esitellyt kesän lehdissään ympäristötaidenäyttely Näkymän töitä. Näyttelyn teemana on Maa ja paikka. Näkymä on esillä Nahkialanjärven ympäristössä ja Kulttuuritalo Laaksolassa Toijalassa 31.8. asti. Ympäristötaidenäyttelyn järjestää TaideAkaa ry.

Yoko Kajio Näkymän avajaisissa.
Yoko Kajio Näkymän avajaisissa. Kuva: Tarja Antola
Yoko Kajio: Näkymättömän langan tila.
Yoko Kajio: Näkymättömän langan tila. Kuva: Yoko Kajio.