Juha Tapion konsertin tuotto käytettäisiin nuorisokahvilatoimintaan

Tämäniltaisen Juha Tapion ja tanssiorkesteri Pisaran Elojamit-konsertti Toijalan Monitoimihallilla juhlistaa Akaan nuorisokahviloiden viisivuotista taivalta. Hyväntekeväisyyskonsertin tarkoituksena on kerätä varoja paitsi lauantain Manala-rockin ja Anna Puun keikan kulujen kattamiseen kuten myös nuorisokahviloiden tulevan kauden toimintaan. Katettavaa riittää, sillä kahden päivän konserttien budjetti on yhteensä lähes 19 000 euroa. Konserttia on tukemassa Akaan seurakunta, mutta omilleen pääsemiseksi järjestävät toivovat perjantai-illalle noin 400 kävijää. Konserttilipun hintaan sisältyy possuannos.

– Pääosan budjetista nielevät artistit, mutta suurin osa konsertin järjestäjistä tekee työt talkoilla, Akaan vanhempainverkoston puheenjohtaja Sari Laaki kertoo.

Akaan vanhempainverkoston ja Akaan seurakunnan yhdessä pitämät nuorisokahvilat ovat tähän mennessä houkutelleet yhteensä liki 12 000 kävijää. Kuluneen vuoden keväällä nuorisokahviloissa kävi Sari Laakin kertoman mukaan 58 nuorta illassa. Vapaaehtoisvoimin pyörivään nuorisokahvilatoimintaan kaivataan mukaan myös uusia aikuisia.

– Meillä on toiminnassa mukana monenlaisia aikuisia ja lisää vapaaehtoisia tarvitaan aina. Mutta pienikin panos riittää, aikuisten ei tarvitse sitoutua koko kaudeksi mukaan. Yksikin lauantai-ilta riittäisi, Sari Laaki vinkkaa.