Jokainen teko jättää jälkensä luontoon

Heini Nieminen ja Sandra Nyberg osallistuvat ympäristötaidenäyttely Näkymään yhteistyökumppaneina nimellä Elin & Keino ja teoksella Valtaus, johon kuuluu kuutio kaivettua maata ja sen jäljiltä jäänyt tyhjä monttu. Teos viittaa luonnonvarojen vastuuttomaan käyttöön, louhintaan ja Suomen kaivoslainsäädäntöön.

Taiteilijakaksikon mukaan luonnonvaroja käytetään yhä enemmän ja nopeammin ja kulttuuriamme leimaa tarve kuluttaa. Tekijät katsovat, että kulutukseen perustuvaa kulttuurista ihannetta ruokitaan myös poliittisesti. Tavoitteena on yhtä suurempi talouskasvu, missä ei oteta huomioon ekologista kestävyyttä.

Valtaus haluaa osoittaa, että jokaisella teolla on seuraus ja jokaisesta luontoon kajoamisesta jää jälki.

Akaan Seutu on esitellyt kesän lehdissään ympäristötaidenäyttely Näkymän töitä. Näyttelyn teemana on Maa ja paikka. Näkymä on esillä Nahkialanjärven ympäristössä ja Kulttuuritalo Laaksolassa Toijalassa 31.8. asti. Ympäristötaidenäyttelyn järjestää TaideAkaa ry.

Elin&Keino: Valtaus.Kuva: Anna-Lea Kopperi.
Elin&Keino: Valtaus.Kuva: Anna-Lea Kopperi.