Ajatukset Israelissa

Ympäristötaidenäyttely Näkymän tämänvuotinen teema Maa ja paikka toi akaalaiselle Mia Joelle ensimmäisenä mieleen Israelin, joka on hänelle läheinen ja jossa hän on vieraillut useasti. Nahkialanjärven päähän, koivujen keskelle sijoitettu näyttelytyö on valkoiseksi maalattu daavidin tähti, joka on juutalaisuuden tunnus. Teoksen nimeksi Joki on antanut Rauhaa, Pyhä maa.

Joki sanoo työnsä aiheen tulevan Israelin lipusta. Hän myöntää valinnan voivan tuntua poliittisesti aralta, mutta sanoo poliittisia tulkintoja uhmaten halunneensa työllään tuoda esiin rakkautensa Israelia kohtaan. Teokseen liittyy myös samanniminen laulu, jonka Mia Joki esitti Näkymän avajaisissa.

Akaan Seutu esittelee kesän lehdissään ympäristötaidenäyttely Näkymän töitä. Näyttelyn teemana on Maa ja paikka. Näkymä on esillä Nahkialanjärven ympäristössä ja Kulttuuritalo Laaksolassa Toijalassa 31.8. asti. Ympäristötaidenäyttelyn järjestää TaideAkaa ry.

Mia Joki esitteli työnsä Rauhaa, Pyhä maa Näkymän avajaisissa. Daavidin tähden päältä  ylhäältä oikealta löytyy myös lintujen ruokintapaikka. Kuva: Tarja Antola
Mia Joki esitteli työnsä Rauhaa, Pyhä maa Näkymän avajaisissa. Daavidin tähden päältä ylhäältä oikealta löytyy myös lintujen ruokintapaikka. Kuva: Tarja Antola

60näkymäRauhaapyhämaaJoki2