Vastuu maasta on ihmisillä

Viidettä kertaa ympäristötaidenäyttely Näkymään osallistuva, kokemäkeläinen KariKärkiluoma on tänä vuonna mukana teoksella Rakas ma-Maa. Teos, sammaleen peittämä kumpare, liittyy äitimaahan, naiseuteen, huolenpitoon ja siihen, miten ihminen ja maa ovat yhteistoiminnassa keskenään. Maitohorsma kumpareen huipulla kuvaa rintaa ja maitoa.

Kärkiluoman mukaan maailman ja ihmiskunnan synnystä on edetty vaiheeseen, jossa ihmisten tehtävänä on huolehtia maasta.

– Ihmiskunta on pikkuhiljaa kypsä pitämään huolta maasta. Ihmiset ovat vastuussa siitä. Ilman maata ihmiskokemus olisi tietenkin mahdoton. Sen takia on tärkeää pitää siitä huolta, hän totesi näyttelyn avajaisissa.

Akaan Seutu esittelee kesän lehdissään ympäristötaidenäyttely Näkymän töitä. Näyttelyn teemana on Maa ja paikka. Näkymä on esillä Nahkialanjärven ympäristössä ja Kulttuuritalo Laaksolassa Toijalassa 31.8. asti. Ympäristötaidenäyttelyn järjestää TaideAkaa ry.

 

  Kari Kärkiluoman Rakas ma-Maa. Teostaan varten Kärkiluoma keräsi yhdeksän jätesäkkiä sammalta Kokemäeltä.

Kari Kärkiluoman Rakas ma-Maa. Teostaan varten Kärkiluoma keräsi yhdeksän jätesäkkiä sammalta Kokemäeltä. Kuva: Tarja Antola