Bling Blingiä Akaan naisille ja koirille

Enkelikellokorut ja siipiaiheet ovat korukauppayrittäjien Kirsi Enqvistin ja Sanna Arosen mieleen. Sanna Pauli-koira puolestaan pukeutuu mielellään liikkeen logolla varustettuun T-paitaan.
Enkelikellokorut ja siipiaiheet ovat korukauppayrittäjien Kirsi Enqvistin ja Sanna Arosen mieleen. Sanna Pauli-koira puolestaan pukeutuu mielellään liikkeen logolla varustettuun T-paitaan.

Akaanportin uusi koruliike Some&More Store avasi ovensa virallisesti eilen torstaina, mutta asiakkaat ovat koputelleet oveen jo kesän aikana tehdyn remontin aikana. Yrittäjä Kirsi Enqvist tunnetaan kulmilla jo entuudestaan, sillä hän työskenteli aikaisemmin samoissa tiloissa toimineessa Korukorussa myyjänä.

– Minulle on kertynytkin melkoinen määrä koululaisfaneja, kuuden lapsen yksinhuoltajaäiti kertoo.

Yrittäjäksi Enqvist ryhtyi osin olosuhteiden pakosta Korukorun muutettua Tampereen Tullintorille, mutta oman liikkeen avaamiseen vaikuttivat myös Tampereen aikuiskoulutuskeskuksessa suoritetut merkonomin opinnot. Kun mukaan lupautui vielä oma tytär Sanna Aronen, alkoi liikkeen tyylikin hahmottua.

– Olemme tehneet täällä kaiken itse kalusteista lähtien, ja kaikki myytävät tuotteetkin ovat sellaisia meidän näköisiä.

Akaanportin yritystaloa Enqvist kuvailee hyväksi kauppapaikaksi, joka palvelee ennen muuta ABC-asemalla poikkeavia asiakkaita.

– Vuokra on kohtuullinen ja varastotilat ovat hyvät. Aiomme satsata paljon myös syksymmällä aukeavaan verkkokauppaan.

Liikkeen valikoimiin kuuluvat naisten korujen, laukkujen ja huivien lisäksi myös erilaiset koirien asusteet, korut ja kantolaukut.

– Emme siis ole mikään eläintarvikepuoti, vaan keskitymme vain erikoistuotteisiin, Kirsi sanoo ja viittaa tyttärensä Pauli-koiraan, joka keikistelee myyntitiskillä liikkeen logolla varustetussa T-paidassaan.

Catwalk ja oma tuotemerkki

Myös liikkeen asiakkailla on pian tilaisuus keikistellä kauppaan rakentuvalla pienellä catwalkilla, jolla asiakkaat voivat otattaa itsestään kuvia esimerkiksi Facebookissa julkaistavaksi. Yrittäjien pidemmän tähtäimen tavoitteena on myös oman tuotemerkin lanseeraaminen sekä mahdollinen liiketoiminnan laajentaminen.

– Minulla on Englannissa yksi hyvä toimittaja, jolta voisi saada tavaraa oman labelin alla. Yritämme muutenkin satsata laatuun, joten väittäisin, että tuotteemme ovat sellaisia keskihintaisia.

Syksyn trendeistä Enqvist ja Aronen nostavat esiin erilaiset leopardi- ja eläinkuosit sekä esimerkiksi rusetit, joita näkee muun muassa laukuissa ja korvakoruissa. Ruusut ja hörhelöt ovat heidän mukaansa jo pois muodista.