Vaeltava varjo Nahkialanjärven puistossa

Ympäristötaidenäyttely Näkymään teoksella Varjon vaellus osallistuva sveitsiläinen BernhardGerber on käyttänyt työhönsä 6000 kiloa soraa. Taiteilija on levittänyt sen nurmikolle kuvatakseen valoja ja varjoja, jotka syntyvät ympäröivistä puista.

Varjon merkitystä pohtineen Gerberin mukaan varjolla on tärkeä merkitys jokaiselle elävälle asialle. Ilman varjoa ei olisi valoa eikä ilman valoa varjoa. Auringonvalon lisäksi myös ihmisen toiminnalla on varjonsa, joka vaikuttaa ympäristöön. Gerber muistuttaa myös, että varjo ei ole vaan harmaata ja mustaa, vaan siinä voi nähdä muita vivahteita.

Bernissä asuva Bernhard Gerber on työskennellyt taiteilijana Sveitsissä ja ulkomailla.

    Varjon vaellus.

Varjon vaellus.
Bernhard Gerber esitteli työnsä Näkymän avajaisissa.
Bernhard Gerber esitteli työnsä Näkymän avajaisissa.

000NäkymäBernhardGerber2