Tässä taitaa olla shoppailijan unelmakesätyö

Moni nuori saattaa olla hieman kateellinen akaalaiselle EmiliaHakalalle, 15. Kukapa ei haluaisi työkseen kierrellä kaupoissa kiinnostavien tarjousten perässä. Emilia myöntää, että hänellä on jotakuinkin unelmiensa kesätyö Ideapark Uutisten some-toimittajana. Työvälineinään Emilialla on tablettitietokone ja Facebook, muuta ei tarvita.

– Pyörin Ideaparkissa ja etsin kiinnostavia tarjouksia. Kun sellainen löytyy, otan kuvan tabletilla. Sitten etsin jostain istumapaikan ja kirjoitan tuotteesta lyhyen, blogityyppisen tekstin, jonka päivitän Ideapark Uutisten Facebook-sivuille, selvittää Emilia työnkuvaansa.

– Sitten on taas aika etsiä seuraava tarjous.

Työpäivät ovat 4–5 tunnin mittaisia. Tarjousvinkkejä Emilia tekee usean päivässä. Usein kaupan myyjät ovat avuliaita ja esittelevät uusia ale-tuotteitaan mielellään. Emilia huokaisee, että joskus apu onkin tarpeen.

Some-toimittajan työ on Emilialle tavallaan tuttua. Hän on kirjoittanut noin kahden vuoden ajan omaa lifestyle- ja muotiblogiaan, ja sitä kautta verkossa viestiminen on tullut tutuksi.

Tässä.fi kertoo, mitä on meneillään

Emilian päivityksiä voi seurata Ideapark Uutisten Facebook-sivun lisäksi Tässä.fi-kännykkäsovelluksella. Sovelluksen idea on seuraavanlainen: Kun astut Ideaparkiin ja avaat kännykkäsi, Tässä.fi paikantaa sijaintisi ja ruudulle ilmestyvät Emilian viimeisimmät tarjousvinkit.

Tässä.fi kertoo paljon muutakin. Se on eräänlainen virtuaalinen kartta niistä palveluista, nähtävyyksistä ja tapahtumista, joita lähialueella on. Se voi vaikkapa selvittää, millaista paikallissäätä on luvattu tai esimerkiksi sen, koska menee seuraava bussi.

Tässä.fi on aloittanut toimintansa Ideaparkissa vastikään. Emilia saa nyt toimia koekaniinina uudenlaisen markkina-alustan sisäänajossa. Hänen pestinsä jatkuu alustavasti elokuun puolenvälin tienoille, koulujen alkuun saakka.

Kaksi, tai oikeastaan kolme kesätyötä

Akaassa asuva Emilia ei kesällä juuri lomailemaan ehdi. Ideapark Uutisten lisäksi hän työskentelee Toijalan Näyttämön kahvilassa iltaisin. Lisäksi hän näyttelee Taikayön teatterissa näytelmässä Kymmenen tikkua laudalla.

Emilialla on siis kolme kesätyötä. Kuinka kummassa hän ehtii?

– En ehdikään! hän naurahtaa.

– Minulle on muodostunut aika tiukka rytmi. Aamulla tulen Ideaparkiin ja illaksi menen Näyttämölle. Lisäksi tietysti näyttelen keskiviikkoisin ja viikonloppuisin.

Ideapark Uutiset on osa Pirkanmaan Lehtitalo -konsernia, johon myös Akaan Seutu kuuluu.

 Jussi Saarinen

Tabletti käy hyvin kuvausvälineestä. Kuva: Jussi Saarinen.
Tabletti käy hyvin kuvausvälineestä. Kuva: Jussi Saarinen.
Emilia Hakalan kesätyö ei ole niitä kaikkein tylsimpiä. Kuva: Jussi Saarinen.
Emilia Hakalan kesätyö ei ole niitä kaikkein tylsimpiä. Kuva: Jussi Saarinen.

 

 

Tabletti käy hyvin kuvausvälineestä.

 

 

Emilia Hakalan kesätyö ei ole niitä kaikkein tylsimpiä.