Sirkku Näsi pronssille piirinmestaruusotteluissa

Vauhdin tytöt ottamassa harjoitusvetoja Toijalan urheilukentällä.  Keskellä tuore pm-pronssimitalisti Sirkku Näsi ja vierellä harjoittelukaverit Sini Tirri vasemmalla ja Laura Anttonen oikealla. Kuva: Kari Uolamo.
Vauhdin tytöt ottamassa harjoitusvetoja Toijalan urheilukentällä. Keskellä tuore pm-pronssimitalisti Sirkku Näsi ja vierellä harjoittelukaverit Sini Tirri vasemmalla ja Laura Anttonen oikealla. Kuva: Kari Uolamo.

Hämeen seudun yleisurheilun 9–15-vuotiaiden piirinmestaruusottelut käytiin Kangasalan ja Toijalan urheilukentillä.  Toijalassa ottelivat 12–13-vuotiaat ja Kangasalla loput 9–15-vuotiaat.  Toijalan Vauhdilta kilpailuihin osallistui 17 tyttöä ja poikaa.  Pisteitä seuralle kertyi 115 eli 46 pistettä enemmän kuin vuonna 2012.

Sirkku Näsi otteli Vauhdin ainoan mitalin, joka oli pronssinen.  T11-sarjan ottelu oli kärjen osalta tasainen.  Neljä parasta urheilijaa olivat 55 pisteen sisällä.  Voiton vei Venla Väliharju Tampereen Pyrinnöstä 1013 pisteellä.  Toinen oli Veera Uusinoka 991 pisteellä myös Pyrinnöstä ja kolmas Sirkku Näsi 966 pisteellä voittaen Viialan Valtin Kerttu Niinimäen 8 pisteellä.  Sirkun sarja 3-ottelussa oli seuraava: 60 metriä 9,29 sekuntia, pituus 4,00 metriä ja kuula 8,20 metriä.

Hyvin ottelivat myös muut vauhtilaiset.  Katriina Aalto oli viides T14-sarjan 5-ottelussa pistein 1563.  Laura Anttonen ja Katinka Salmipuro olivat kuudensia omissa sarjoissaan.  Laura otteli T12-sarjan 4-ottelussa pisteet 1034 ja Katinka T09-sarjan 3-ottelussa 577 pistettä. Aliisa Keskinen oli yhdeksäs T10-sarjan 3-ottelussa ja Joni Uolamo ja Saku Raudanpää kymmenensiä 4-ottelussa.  Jonin sarja oli P13 ja Sakun P12.

Kilpailuihin osallistui enemmän urheilijoita kuin viime vuonna.  Eniten ottelijoita oli T09-sarjassa, jossa kilpaili yhteensä 49 tyttöä.  Kaikkiaan otteluihin osallistui reilut 300 urheilijaa.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Kari Uolamo