Esteettistä, ekologista ja eettistä

 

Tuula Vuokolan Tikan paikka, Tervalepän maa.
Tuula Vuokolan Tikan paikka, Tervalepän maa.

Ympäristötaidenäyttely Näkymän vakiovieras akaalainen Tuula Vuokola on tänä vuonna mukana työllään Tikan paikka, tervalepän maa. Teos muodostuu Vuokoloiden mökkirannasta tuoduista tervalepän rungoista, jotka tikat ja palokärjet ovat hakanneet tyvestä huippuun ravintoa etsiessään. Puissa olevat linnut ovat Aimo Vuokolan tekemiä.

Näkymän avajaisissa Tuula Vuokola kertoi ensin ihmetelleensä tämänvuotisen Näkymän teemaa Maa ja paikka.

– Se aiheutti kovasti aivotyöskentelyä, että mitä ihmettä. Tämähän on kummallinen aihe, vain kaksi sanaa. Mutta sitten se osoittautuikin tosi hyväksi ja hienoksi.

Vuokolan työskentelyä ovat ohjanneet kolme teemaa: esteettinen, ekologinen ja eettinen.

– Tykkään, että teoksessa pitää olla vähän kauneutta, ja sen pitää olla ekologinen. Tässä työssä linnut on kiinnitetty rautalangalla, mutta kaikki muu on löytynyt luonnosta. Eettinen tarkoittaa sitä, että en tekisi mitään sellaista, mikä loukkaa jotakuta tai jonka joku kokisi jollain lailla pahana tai epämiellyttävänä.

Tuula Vuokola on osallistunut ympäristötaidenäyttely Näkymään alusta lähtien. Näkymää on järjestetty jo 11 kertaa.

Akaan Seutu esittelee kesän lehdissään ympäristötaidenäyttely Näkymän töitä. Näyttelyn teemana on Maa ja paikka. Näkymä on esillä Nahkialanjärven ympäristössä ja Kulttuuritalo Laaksolassa Toijalassa 31.8. asti. Ympäristötaidenäyttelyn järjestää TaideAkaa ry.