Mervi Pasu löysi täydellisen munkkireseptin

Viialalainen Mervi Pasu on aina haaveillut perustavansa kahvilan, ehkä sellaisen pienen olohuoneen noin parillekymmenelle asiakkaalle. Toukokuun alussa hallittavaksi tuli kuitenkin sadan asiakkaan lounaskahvila.
Viialalainen Mervi Pasu on aina haaveillut perustavansa kahvilan, ehkä sellaisen pienen olohuoneen noin parillekymmenelle asiakkaalle. Toukokuun alussa hallittavaksi tuli kuitenkin sadan asiakkaan lounaskahvila.

– Nyt kohdalle osui sellainen tilaisuus, jota en halunnut olla käyttämättä, toukokuun alusta kahvilayrittäjäksi ryhtynyt viialalainen Mervi Pasu perustelee.

Harrastelijaleipurin haaveissa oli jo pitkään ollut oman kahvilan perustaminen, ja unelma toteutui tavallaan viisinkertaisesti.

– Olin ajatellut sellaista parinkymmenen asiakaspaikan olohuonetta, mutta tässä sitä ollaan sadan asiakaspaikan lounaskahvilassa, aikaisemmin Tokmannilla kassamyyjänä työskennellyt Mervi naurahtaa.

Matka tavaratalon parkkialueen yli entisen kahvila Milleriinan pyörittäjäksi kävi kuitenkin pienen Tampereelle tehdyn mutkan kautta.

– Aloitin viime syksynä iltaopintoina kokintutkinnon Tampereen palvelualojen ammattiopistossa ja tarvitsin harjoittelupaikan. Työssäoppimisjakson aikana kävi ilmi, että Milleriinan kahvila olisi myynnissä.

Omistajavaihdokseen kului lopulta puolisen vuotta, jona aikana Mervi Pasu kertoo saaneensa arvokasta tukea Vaskesta.

Huillan Jukka oli todella avuksi, kun teimme tätä omistajavaihdosta, Mervi kiittelee.

Kokiksi Mervi valmistuu vuoden päästä, minkä jälkeen tavoitteena on suorittaa vielä kondiittoriopintoja Tredussa eli Tampereen seudun ammattiopistossa.

Sokerimassan perään jo kyselty

Milli´s cafe tarjoilee Milleriinasta poiketen lounasruokaa vain arkisin, jolloin asiakkaiden toiveesta on tarjolla normaalin lounasruuan lisäksi joka päivä myös keittoa.

– Olen tuonut salaattipöytään lisää aineksia, joista asiakas saa valita haluamansa sekoituksen.

Muina aikoina ja viikonloppuisin tarjolla on salaattiannoksia, pannineja, lihapiirakoita ja Mervin suosikkeja eli makeita leivonnaisia ja kakkuja.

– Kunhan saamme tänne toisen kondiittoritiskin, niin saamme makeisiin kahvileipiin lisää valikoimaa. Jo nyt asiakkaasta ovat kiitelleet valikoima ja pullia on ostettu kotiin viemisiksi.

Kahvilan ilmekin on omistajavaihdoksen myötä hieman muuttunut, sillä Mervi halusi ehdottomasti tuoda kahvilaan haaveidensa mukaista olohuonetunnelmaa.

– Sohvaryhmät ovat uutta, ja muu sisustus syntyy tässä pikkuhiljaa. Nyt odottelemme myyntiin leivontatarvikkeita ja muun muassa sokerimassoja, joita asiakkaat ovat kyselleet minulta jo tuossa naapurissa työskennellessäni.

Omistajan lisäksi kahvila työllistää yhden kahvilavastaavan ja yhden osa-aikaisen työntekijän, ja epävirallisena talkkarina ja huoltomiehenä on häärinyt Mervin aviomies.

 

48Milli´s cafe3