Sadekuuroilla vähän vaikutusta järvien vedenkorkeuteen

Pirkanmaan luonnontilaisten järvien vedenpinnat ovat olleet laskusuunnassa touko- ja kesäkuun ajan. Vaikka Pirkanmaalla koettiin kesäkuussa useita sadekuuroja, on kokonaissademäärä ollut tavanomainen. Aivan viime päivien sateet näkyvät järvien vedenkorkeuksien laskun hidastumisena tai vedenkorkeuksien lyhytaikaisena nousuna. Järvien vedenkorkeudet jatkavat laskuaan heinä- ja elokuun aikana elleivät pidempiaikaiset sateet muuta tilannetta.

Säännöstellyistä järvistä Vanajavesi ja Pyhäjärvi ovat olleet toukokuusta lähtien tavanomaisissa kesäajan korkeuksissa. Näsijärvi ja Kyrösjärvi saavuttivat kesäajan vedenkorkeudet kesäkuussa. Säännösteltyjen järvien vedenkorkeudet laskevat tyypilliseen tapaan heinäkuun ja elokuun aikana.

Pohjavedenkorkeudet ovat olleet kesäkuussa haihdunnan vuoksi kesälle tyypilliseen tapaan laskussa.