Minttu Kylmälahti harjoittelee Akaan Seudun ilmoitusmyynnissä

Akaan Seudun ilmoitusmyynnin harjoittelija Minttu Kylmälahti on saanut innostuksensa kv-opintoihinsa kansainvälistä kauppaa harjoittaneelta isoisältään Timo Kylmälahdelta.
Akaan Seudun ilmoitusmyynnin harjoittelija Minttu Kylmälahti on saanut innostuksensa kv-opintoihinsa kansainvälistä kauppaa harjoittaneelta isoisältään Timo Kylmälahdelta.

Toijalalainen 18-vuotias opiskelija Minttu Kylmälahti on työskennellyt Akaan Seudun harjoittelijana ilmoitusmyynnissä pian kuukauden päivät. Samalla hän suorittaa Valkeakosken ammattiopiston kansainvälisen kaupan merkonomin tutkintoaan varten vaadittavat markkinoinnin ja myynnin tukipalveluiden näyttötyöt.  Paikallislehti on Mintulle tuttu jo viime kesän Tutustu ja tienaa -jaksolta, jolloin työtehtäviin kuului Akaan Seudun markkinointi kesäkilpailun yhteydessä kaupungin toreilla. Lehden lisäksi Mintulla on työkokemusta puhelinmyynnistä ja aikaisempien kesien työpaikalta Toijalan ABC:ltä. Akaan yrityselämä on tullut tutuksi myös Vaskella suoritetun työssäoppimisjakson kautta.

– Vaskessa sain kirjoittaa myös lehtijuttuja ja tehdä haastatteluja, joten sellainen työ lehdessä kiinnostaisi myyntityön lisäksi.

Akaan Seudun myyntineuvottelija Asta Kohosen apuna ja kesälomansijaisena työskentelevä Minttu kiittelee työkavereiden ottaneen hänet kivasti vastaan, mutta ilmoitusten myyminen on ollut kovan työn takana.

– Kesällä on kyllä tosi hiljaista, joten kauppaa on kieltämättä vaikea saada, Minttu huokaa.

Haaveena jatko-opinnot ammattikorkeassa

Akaan Seudun pesti kestää heinäkuun loppuun asti, minkä jälkeen Minttu toivoo saavansa vielä ilta- ja viikonlopputöitä entisestä työpaikastaan. Elokuussa ammattiopistossa alkaa viimeinen lukuvuosi, minkä jälkeen Minttu havittelee jatko-opintoihin Hämeen ammattikorkeakoulun International Business-linjalle tai mahdollisesti matkailualalle.

– Meillä on nyt jo englanninkielisiä kursseja HAMKin puolelta, ja siellä voisi suorittaa kansainvälisen kaupan IB-tutkinnon.

Jatko-opintoja ennen vuorossa on kuitenkin lokakuinen opintomatka Unkariin ja monta kivaa tapahtumaa yhdessä HAMKin kansainvälisten opiskelijoiden kanssa, joiden kanssa kielitaito kohenee kuin itsestään.

– Olen tutustunut ammattikorkeakoululla moneen ulkomaalaiseen opiskelijaan, joiden kanssa on tullut grillailtua tai vietettyä aikaa. Kaikki on kiinni omasta aktiivisuudesta ja halusta tutustua uusiin ihmisiin, Minttu rohkaisee.

Opintojensa jälkeen Minttu haaveilee muuttavansa omilleen ja perustavansa perheen. Nyt vapaa-aika kuluu pääsääntöisesti kavereiden kanssa aikaa viettäen sekä 11 kuukauden ikäistä pikkusisarta hoitaen.

Akaa kaipaa lisää liikuntapaikkoja

Toijalassa syntynyt Minttu sanoo viihtyvänsä Akaassa, vaikkei hänen mukaansa kaupungissa olekaan paljon virikkeitä.

– Toisaalta arvostan kaupungin rauhallisuutta ja sitä, että täältä pääsee hyvin Tampereelle ja Helsinkiin. Mutta liikuntapaikkoja saisi olla lisää ja niistä uusistakin pitäisi pitää parempaa huolta. Satama on sellainen paikka, jonne väki voisi tulla, jos sen vain joku laittaisi kuntoon. Esimerkiksi Toijalan kesäteatteri ja Sataman sauna ja pukukopit ovat aivan lahoamispisteessä, Minttu luotaa kotikaupunkinsa vahvuuksia ja heikkouksia.

48Minttu Kylmälahti1