Riisikkalan koulun kasvatit koolla lauantaina

Kylmäkosken Riisikkalan koulua käyneet tapaavat toisensa lauantaina 29.6. kello 13 alkaen Riisikkalan Tapiolassa. Tapaamiseen on ilmoittautunut tähän mennessä kolmisenkymmentä koulun entistä oppilasta, mutta vielä lisääkin mahtuu mukaan.

Tapaamisen puuhanaisiin kuuluva Raija Nokelainen kertoo, että mukaan on ilmoittautunut Riisikkalan koulun kasvatteja aina 40-luvulta lähtien. Ensimmäinen mukaan ilmoittautunut on aloittanut koulun Riisikkalassa 11.10.1946.

– Koulukavereita on tulossa Turun läheltä ja Tampereelta, mutta suurin osa asuu edelleen Akaan seudulla ja ympäristössä, Hämeenlinnassa ja Valkeakoskella.

Riisikkalan koulurakennus valmistui vuonna 1937 ja se suljettiin vuonna 1966. Nykyisin koulu on yksityisasuntona.

Nykyisin Ähtärissä asuva Raija Nokelainen o.s. Järvinen muistelee entistä kouluaan lämmöllä. Hän aloitti koulussa vuonna 1952 ja kävi siellä seitsemän luokkaa. Sen jälkeen tytöillä oli mahdollisuus opiskella vielä kotitaloutta yhden lukukauden verran Kirkonkylän koululla. Pojat puolestaan paneutuivat puupuoleen.

– Koulumuistoni Riisikkalasta ovat kivat. Kolme ensimmäistä luokkaa meillä oli opettajana Meri Tanska ja sen jälkeen Nilla Keva. Hänestäkin on tosi ihanat muistot. Hän innosti meitä aina hiihtämään. Minullakin on monta hänen ostamaansa hopealusikkaa, joita hän jakoi välituntihiihdoista eniten hiihtäneille tytöille ja pojille, Raija Nokelainen kertoo.

Eläkkeellä oleva 67-vuotias Raija Nokelainen on tehnyt oman työuransa muun muassa kenkätehtaalla ja vanhustenhoidossa.

Riisikkalan kyläkoulun tapaamiseen voi ilmoittautua Raija Nokelaiselle numeroon 040 528 6353 tai sähköpostilla nokelainen.raija@gmail.com tai Rita Jussilalle (o.s. Mälkönen) numeroon 040 572 3124 tai sähköpostilla ritva.jussila@pp1.inet.fi.