Samuli Putro valloittaa Vasenkätisten Vestivaalin

Samuli Putro on tämänvuotisen Vasenkätisten Vestivaalin pääesiintyjä.
Samuli Putro on tämänvuotisen Vasenkätisten Vestivaalin pääesiintyjä.

Akaan elävän musiikin yhdistys Almu järjestää tämänvuotisen Vasenkätisten Vestivaalin Nahkalinnan päiväkodin pihalla ja Viialan Seurahuoneella lauantaina 10. elokuuta. Kolmatta kertaa samana päivänä järjestetään myös Muksujen Musavestari, sekin Nahkalinnan pihalla.

Pääsymaksuton Muksujen Musavestari alkaa kello 12 ja kestää kolme tuntia. Ohjelmassa on lasten karaoke kaikenikäisille, maailmansoitinpaja kaikenikäisille, tanssi 1–5-vuotiaille perheineen, musamaalaus 6–8-vuotiaille, kantelepaja kaikenikäisille, rap-paja 10–14-vuotiaille ja sadeputkien tekoa soitinrakennuspajassa. Lisäksi pihalla on haitarimusiikkia ja vohvelikahvila.

Muksujen Musavestarin jälkeen Nahkalinnan vehreässä puistikossa käynnistyy Vasenkätisten Vestivaalin iltapäiväohjelma. Siihen kuuluu muun muassa Saara Lintusen ja Eero Häikiön kantele-klarinetti-lauluesitys ja tamperelaisen Jaakobin Sirkuksen puolituntinen koko perheelle suunnattu vauhdikas esitys Karvanoppasirkus. Vasureiden iltapäiväohjelman timanttisena tähtihetkenä on tänäkin vuonna Arto Nybergin ja Vuoden Vasenkätisen kohtaaminen ja jälkimmäisen palkitseminen kiertopalkinnolla, joka tällä hetkellä on Jonna Tervomaan hallussa.

Kolmas kerta toden sanoi

Illalla Vasenkätisten Vestivaali jatkuu Viialan Seurahuoneella, missä sekä yläkerta että alakerta terasseja myöten ovat viimevuotiseen tapaan tapahtuma-aluetta. Yläkerran keikat näkyvät ja kuuluvat myös alakerran Pub Wanhan Holvin screeniltä.

Vasureiden tämänvuotinen bändikavalkadi tarjoilee sekä paikallisesta bändikentästä ponnistaneita suosikkeja että kovaa kansallista tasoa. Toijalasta kotoisin oleva Jukka Ässä julkaisi ensimmäisen suomenkielisen soololevynsä viime vuonna ja nousi heti radioiden soittolistoille Eläköön, amatöörit! -singlellä. Jukka Ässän ja hänen bändinsä pop-musiikki on modernia ja samalla ajattoman kaunista. Kappaleista kuplii vilpittömyys, raikkaus, avoimuus ja aitous.

Vasureille saapuu myös Lucy Was Driving, jonka neljästä muusikosta Henri Kälvälä ja Janne Koukkula ovat kotoisin Viialasta. Englanninkielistä pop-rockia soittava LWD taisteli viime syksynä Uuden Musiikin Kilpailussa ansiokkaasti Suomen euroviisuedustuksesta ja sai suuresta televisionäkyvyydestä kovasti nostetta uralleen.

Samuli Putro ehti Zen Cafen telakoinnin jälkeen tehdä kaksi levyä kunnes kolmas soolo, Tavalliset hautajaiset nosti suosion uusiin ulottuvuuksiin. Jo levyn aloitusbiisi Arktiseen limboon käynnistyy sellaisella rumpufillillä ja kitarakarheudella, ettei nousua suoraan Suomen levymyyntilistan kärkeen tarvitse ihmetellä muutamaa sekuntia kauempaa. Radiossa levyn kappaleista ovat soineet eniten nimibiisi Tavalliset hautajaiset sekä Olet puolisoni nyt.

Vasenkätisten Vestivaalin aikataulu tarkentuu kesän aikana, sillä esiintyjäkavalkadi saattaa vielä kasvaa.