Värit loistavat kuvaamataitokerholaisten näyttelyssä

Yksi työnäyte aiheesta Kukat maljakossa.
Yksi työnäyte aiheesta Kukat maljakossa.

Harvemmin on Akaan kaupunginkirjaston näyttelytila niin täynnä – ja täynnä väriä kuin se on koko tämän kuun ajan jatkuvan Arvo Ylpön koulun kuvaamataidon kesäkerhon tuotteliaiden lasten jäljiltä. Koulun 3.–6.-luokkalaisten oppilaiden tekemiä töitä on paljon, ja niitä on ripustettu kaikille näyttelytilan seinille kattoa tai näyttelyvitriinejä unohtamatta. Osa töistä on jopa varsinaisen näyttelyhuoneen ulkopuolella. Esillä on maalauksia, piirustuksia, grafiikkaa ja veistoksia, jotka ovat syntyneet oppilaiden nelipäiväisen kuviskerhon aikana Kaisa-Reeta Järvenpään ohjauksessa.

Työt on tehty kattavasti eri tekniikoin, joista näyttävimpiä ovat erilaiset sekatekniikkatyöt. Katossa roikkuvat unisiepparit on tehty puusta, pahvista, rautalangasta ja peitemaalista ja niin ikään kattoon ripustetut ”lentävät” ovat syntyneet foliosta, liisteristä, sanomalehdestä, rautalangasta, kartongista ja peitemaalista. Töitä on syntynyt myös askartelutikuista, paperisilpusta sekä das-massasta.

Foliolle piirretyt lyijykynätyöt, negrokynäharjoitukset sekä lasilevylle ja kohopahville painetut monotypiatyöt ovat puolestaan vaatineet tarkkuutta, ja akryylimaalein väritetyt kubistiset omakuvat heittäytymistä. Myös kuivapastelliliidut sekä öljypastellivärit ovat tulleet tekijöilleen tutuksi.

Satueläintyöt ovat töistä värikkäimpiä, sillä ne on tehty yksinomaan peitemaalein.
Satueläintyöt ovat töistä värikkäimpiä, sillä ne on tehty yksinomaan peitemaalein.

 

 

Yksi lentävistä.
Yksi lentävistä.