Jere Bergius teki kauden parhaansa Toijalassa

Jere Bergius teki kauden parhaan tuloksensa Toijalan Kesän Kansallisissa ylittäen seiväsriman korkeudessa 540. Tulos syntyi lyhyellä vauhdinotolla ja antoi hyppääjälle uskoa omaan kuntoon ja tuleviin koitoksiin. Kuva: Jarno Renko.
Jere Bergius teki kauden parhaan tuloksensa Toijalan Kesän Kansallisissa ylittäen seiväsriman korkeudessa 540. Tulos syntyi lyhyellä vauhdinotolla ja antoi hyppääjälle uskoa omaan kuntoon ja tuleviin koitoksiin. Kuva: Jarno Renko.

Kesän Kansallisissa Toijalan urheilukentällä viime perjantaina kauden parhaan tuloksensa tehnyt seiväshyppääjä Jere Bergius oli silminnähden tyytyväinen suoritukseensa, vaikka MM-kisarajaan jäikin vielä välimatkaa 30 senttiä. 540 ylittyi ensimmäisellä yrittämällä. Tosin edellinen korkeus 520 tuotti hieman vaikeuksia ylittyen vasta kolmannella hypyllä.

– Kisasta jäi hyvä fiilis, koska tulos tuli vain 12 askeleen vauhdilla. Se lupaa hyvää tulevia kisoja ajatellen, Bergius tuumaili kisan jälkeen.

– Samoin ongelmat korkeudessa 520 antoivat itseluottamusta, kun ajatukset pysyivät hyvin kasassa kahden epäonnistuneen hypyn jälkeen. Kisaan tullessa tunnelma oli hyvä myös siksi, että olin juuri saanut tietää pääseväni seuraavalla viikolla hyppäämään Prahaan.  Ajattelin, että täällä saan sitä ajatellen hyvän harjoituskisan.

Seiväshyppykisan seuraavat sijat menivät odotetusti Nokian Urheilijoiden Olli Rannikolle ja Helsingin Kisa-Veikkojen Jussi Kaaville, jotka molemmat saivat tuloksen 510 erittäin tasaväkisessä kilpailussa. Kilpailuun osallistui kaiken kaikkiaan peräti kymmenen hyppääjää, tosin kolmen hyppääjän osaksi koitui ilman tulosta jääminen.

Kisa käytiin hyvissä olosuhteissa lukuun ottamatta välillä melko navakkaakin sivuvastaista tuulta. Niin Bergius kuin muut hyppääjät kehuivat Toijalan seiväshyppypaikkaa, ja erityiskiitoksen he antoivat järjestävälle seuralle Toijalan Vauhdille ja Akaan kaupungille ylimääräisten turvapatjojen järjestämisestä hyppypaikalle.

Myös muissa lajeissa ja etenkin juoksuissa nähtiin jännittäviä kamppailuja. Toijalan Vauhdin Nelli Toivo ja Noora Toivo olivat mukana sekä 100 että 200 metrillä. Nelli voitti satasen ajalla 12,26 ja Noora pinkoi kolmanneksi aikaan 12,44. Väliin kiilasi Lahden Ahkeran Elisa Hakamäki sadasosasekunnin turvin Nooraan nähden eli aikaan 12,43.

200 metrillä Jenni Jokinen Nakkilan Vireestä vei voiton ajalla 24,93, Venla Paunonen Turun Urheiluliitosta antoi hyvän vastuksen ajalla 24,97, ja Nelli Toivo oli kolmas tasan 25 sekunnin tuloksella. Noora Toivo oli neljäs ajalla 25,48.

Kaikki tulokset löytyvät Toijalan Vauhdin sivuilta http://toijalanvauhti.yhdistysavain.fi/

Tuulikki Moisio

Jere Bergius teki kauden parhaan tuloksensa Toijalan Kesän Kansallisissa ylittäen seiväsriman korkeudessa 540. Tulos syntyi lyhyellä vauhdinotolla ja antoi hyppääjälle uskoa omaan kuntoon ja tuleviin koitoksiin. Kuva: Jarno Renko.