Akaa Liikkuu yhdeksännen kerran

Toijalan urheilukentällä järjestetään sunnuntaina 16.6. jo yhdeksännen kerran Akaa Liikkuu -yleisurheilukisat sekä leikkimielinen lehtikeihäänheiton mestaruuskilpailu. Tapahtuma on saanut vuosi toisensa jälkeen lapsiperheet hyvin liikkeelle viettämään kesäistä iltapäivää yleisurheilun merkeissä.

Kisoihin pääsevät jälleen osallistumaan myös perheen pienimmät, sillä sarjat alkavat jo alle 3-vuotiaista! Heillä lajina on 40 metrin pikapyrähdys ja 5-vuotiaiden sarjassa 40 metriä ja pallonheitto. Jälleen on siis tiedossa hienoja suorituksia näissä kisojen ’kuumissa’ sarjoissa, ja palkinnoksi jokainen osallistuja saa pienen osallistumispalkinnon.

Järjestäjät, paikallislehti Akaan Seutu ja Toijalan Vauhti toivottavat tervetulleeksi tapahtumaan paitsi akaalaiset myös muiden paikkakuntien ihmiset kesäasukkaita myöten. Viime vuosina Akaa Liikkuu -nuorisokilpailut ovat keränneet 150-200 kilpailijaa tukijoukkoineen ympäri Pirkanmaata Toijalan urheilukentälle! Kilpailut avaa Akaan Seudun päätoimittaja Juha Kosonen.

Yleisurheilukisojen sarjat ja lajit ovat seuraavat: P15 100m, seiväs, pituus, P13 60m, korkeus, keihäs, 1000m, T15 100m, korkeus, kuula, T13 60m, pituus, korkeus, 1000m, T/P 11: 60m, kuula, pituus, 1000m, T/P 9: 40m, pituus, 1000m, T/P 7: 40m, pituus, T/P 5: 40m, pallonheitto, T/P 3: 40m.

Yleisurheilukisat pyörähtävät käyntiin klo 12 ja lehtikeihäs klo 14.15. Kilpailijoiden toivotaan saapuvan paikalle hyvissä ajoin, jotta kisat saadaan alkamaan aikataulussa.

Kisojen palkinnot lahjoittaa paikallislehti Akaan Seutu. Kaikissa sarjoissa palkitaan kolme parasta. Lisäksi kaikki 5-vuotiaat ja nuoremmat saavat siis osallistumispalkinnon, ja osallistuminen on heille ilmaista. Isommilla osallistumismaksu on 5 euroa/laji, jos ilmoittautuu ennakkoon. Paikan päällä ilmoittautuessa osallistumismaksu on 8 euroa/laji.

 Kilpailuista on lisätietoja, mm. alustava aikataulu ja ohjeita kilpailijoille, Toijalan Vauhdin kotisivuilla osoitteessa http://toijalanvauhti.yhdistysavain.fi/. Seuraa myös ilmoituksia Akaan Seudussa.

 

 Lehtikeihäät liitoon

Lehtikeihäässä heittovälineenä on entiseen tapaan paikallislehdestä itse paikan päällä pyöritelty keihäs. Kisaan ei ole ikärajoja eikä osallistumisesta peritä maksua. Molemmissa sarjoissa Akaan Seutu palkitsee kolme parasta heittäjää. Lajin säännöt selviävät paikan päällä, ja ne löytyvät myös Vauhdin kotisivuilta. Ilmoittautuminen kisaan tapahtuu kilpailupaikalla puoli tuntia ennen kilpailun alkua.

Kisoihin voi ilmoittautua ennakkoon perjantaihin 14.6. mennessä Vauhdin kotisivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella. Yleisurheilulisenssin omistavat ilmoittautuvat sähköisen kilpailukalenterin kautta osoitteessa www.kilpailukalenteri.fi. Tiedustelut: Tuulikki Moisio, puh. 040 821 0346. Kilpailuissa toimii Vauhdin naisjaoston kisakioski.

Tuulikki Moisio