Koko Kylän Olkkari toi säpinää Kylmäkoskelle

Jaana Harhala (vas.) ja Risto Kajanto MLL:sta, Tanja Koivula ja Ritva Kuisma Lionseista, Tarmo Repo ja Sari Laaki (oik.) sekä Vauhdin Kari Uolamo keskustelivat pitkään siitä, miten tärkeää vapaaehtoistoimijoiden työ on.

Jaana Harhala (vas.) ja Risto Kajanto MLL:sta, Tanja Koivula ja Ritva Kuisma Lionseista, Tarmo Repo ja Sari Laaki (oik.) sekä Vauhdin Kari Uolamo keskustelivat pitkään siitä, miten tärkeää vapaaehtoistoimijoiden työ on.

Kylmäkoskella vietettiin kylätapahtuma Toukotoria sunnuntaina leppoisassa tunnelmassa. Koko Kylän Olkkarissa pidetyn tapahtuman alkajaisiksi Lions Club Toijala/Arvo Ylppö jakoi lahjoituksia. Akaan seurakunnan nuorisokahvilatoiminta sai 1 000 euroa, Toijalan Vauhti välinehankintoihin 600 euroa ja MLL:n Kylmäkosken osasto nuorisokahvilatoimintaan 200 euroa.

Lions Club Toijala/Arvo Ylpön puheenjohtaja Ritva Kuisma kertoo, että klubin tämän kauden teemana on Palvellen helpompi arki. Yhdistysten edustajat pohtivat, kuinka tärkeää on eri toimijoiden yhteistyö, jotta saadaan lapsille ja nuorille aikaan välittämisen ja huolehtimisen ilmapiiri.

MLL:n paikallisosaston puheenjohtaja Risto Kajanto toivoo, että Koko Kylän Olkkarin toiminnalla saataisiin houkuteltua nuoria notkumasta kaduilta ja kauppojen pihoista.

– Koko kylä kasvattaa, tätä tarvitaan, kiteyttää Akaan seurakunnan nuorisotyönohjaaja Tarmo Repo toimintaa nuorten osalta.

– Haluamme luoda kylähenkeä ja toivomme myös seniorien löytävän tämän paikan. Syksyksi onkin suunnitteilla juttutupa senioreille. Elokuussa meille tulee myös jakoon EU-ruokakasseja, Kajanto kertoo.

Koko Kylän Olkkarin toiminta on alkanut mukavasti. Jaana Harhala MLL:n Kylmäkosken paikallisyhdistyksestä sanoo, että perhekahvilassa on käynyt keskimäärin 30 henkilöä kerrallaan.

– Äidit ovat itse emännöineet sitä, olen vain käynyt avaamassa ovet. Koko ajan uusia äitejä löytää tämän mahdollisuuden, mikä on hienoa.

Myös Justiinat-niminen ompeluseura on aloitellut toimintaansa. Ajatuksena on, että se voisi alkaa kutoa sukkia kaikille kylmäkoskelaisille vauvoille.

Samuli Moukola kurvaili polkuautoradalla.

Samuli Moukola kurvaili polkuautoradalla.

Kaikille avoin olkkari

Koko Kylän Olkkari on käytettävissä maksutta. Siellä ovat jo pitäneet kokouksiaan esimerkiksi yhdistykset ja taloyhtiöt. Myös yksityiset voivat vuokrata sitä käyttöönsä vaikkapa syntymäpäiväjuhlien viettämistä varten.

Olkkarin alakerrassa on nuorisotilat. Nuorempien eli alakouluikäisten vuorolla on havaittu, että pienemmät eivät aina ymmärrä isompien touhuja musiikinsoittamisineen, joten heitä varten on kehitetty mininuokkari. Lapset ovat saaneet mennä yläkerran tiloihin, joissa on muun muassa leikkinurkkaus.

Ulkosalle oli sunnuntaina järjestetty monenlaista toimintaa. Kirpparipöydiltä löytyi kaikenlaista ostettavaa. Lapset innostuivat frisbee-golfin harjoittelusta Kylmäkosken Veikkojen Antti Maijalan opastuksella. Polkuautoradasta kiinnostuivat ennen kaikkea pojat.

Karoliina Kajanto, Enni Piirainen, Oona Ihantola ja Linda Hiukkamäki tekivät maalauksia kasvoihin tai käsiin.

Polkupyöriä sai ostaa, myydä tai vaihtaa, mutta ainakaan aamupäivästä pyöriä ei näkynyt paikalla kovin monta.

Karoliina Kajanto, Enni Piirainen, Oona Ihantola ja Linda Hiukkamäki tekivät kasvomaalauksia.

Karoliina Kajanto, Enni Piirainen, Oona Ihantola ja Linda Hiukkamäki tekivät kasvomaalauksia.

Matilda Raittinen halusi maalaukset molempiin käsiinsä.

Matilda Raittinen halusi maalaukset molempiin käsiinsä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?