Kierrätyspiste poistetaan ongelmien takia Pätsiniemessä

Paperinkeräyspistekin lähtee Ajulantien ja Opintien välisestä risteyksestä.

Paperinkeräyspistekin lähtee Ajulantien ja Opintien välisestä risteyksestä.

Pätsiniemessä ToijalassaAjulantien ja Opintien risteyksessä sijaitseva kierrätyspiste on poistumassa. Lasin- ja metallinkeräys lähtivät jo, ja tällä hetkellä paikalla vielä oleva paperinkeräyspiste lähtee myös.

Heikki Knuutila Akaan kaupungin mittausosastolta kertoo, että taustalla on monia syitä. Yksi on se, että valmisteltavana olevassa uudessa jätelaissa pyritään vähentämään kierrätyspisteiden määrää. Ongelmana etenkin syrjäisemmillä paikoilla olevilla kierrätyspisteillä on se, että niihin päätyy kaikkea asiaankuulumatonta sohvista ja helloista ruoantähteisiin.

– Jopa jyrsijäongelmasta on ilmoitettu tämän kierrätyspisteen lähistöllä, kun sinne laitetaan ruoanjätteitä. Suuntauksena on siirtää kierrätyspisteitä lähemmäs kaupunkien ja kuntien keskustoja, jolloin ne ovat paremmin valvovan silmän alla, Knuutila sanoo.

– Esimerkiksi kauppojen yhteydessä toimivat kierrätyspisteet ovat toimivampi ratkaisu. Niihin on helppoa viedä kierrätysmateriaali samalla kun käy kaupassa.

Päätöstä Ajulantien ja Opintien risteyksen jätepisteen poistamisesta on valmisteltu useamman asiantuntijan ja viranhaltijan työryhmässä. Päätöstä helpotti sekin, että lähimpään kierrätyspisteeseen Asemantielle on vain 700 metrin matka.

 

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?