Päihdeputkessa heräteltiin miettimään elämänvalintoja

Esiintyjät näyttelivät inhorealistisesti, mitä bileissä voi pahimmillaan tapahtua. :
Esiintyjät näyttelivät inhorealistisesti, mitä bileissä voi pahimmillaan tapahtua.
:

38Päihdeputki 1

"Ilpo" eli oikeasti Teemu Lehto seisoi masentuneena miettien elämän vaikeutta samalla, kun mikrofoneista kuului pohdintaa valinnoista, joita nuori joutuu tekemään.
”Ilpo” eli oikeasti Teemu Lehto seisoi masentuneena miettien elämän vaikeutta samalla, kun mikrofoneista kuului pohdintaa valinnoista, joita nuori joutuu tekemään.

Nuorten toimintakeskuksessa Toijalassa on tämän viikon ajan ollut menoa ja meininkiä. Päihdeputki-nimiseksi kutsuttuun esitykseen kävivät tutustumassa Akaan yläkoulujen oppilaat. Päihdeputki oli näytelmällinen kertomus tilanteista ja valinnoista, joihin nuori voi joutua. Esitys sisälsi paljon dramatiikkaa, ja lopuksi oli mahdollisuus keskustella siitä, mitä tehdä jos päihteet ovat ongelma itselle tai kavereille.

Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Akaan eri toimijoiden kanssa. Mukana olivat muun muassa seurakunta, koulut ja nuorisopalvelut. Näyttelijöinä oli Akaan lukion oppilaita sekä lukion opettaja Ulla-Maija Mäkeläinen.
Tapahtuma järjestettiin Akaassa ensimmäistä kertaa, vaikka idea sinänsä onkin valtakunnallinen. Nuorisopalvelut otti vastuun tapahtuman lavasteiden tekemisestä.

– Kolmisen viikkoa harjoittelimme näyttelemistä. Tässä oli hauskaa etenkin se, että toimintakohtauksissa sai improvisoida, nuoret kertovat.

He eivät pidä nuorten päihteiden käyttöä kuitenkaan isona ongelmana Akaassa. Isoimmat hulinat ajoittuvat esimerkiksi koulujen loppumisen aikaan.

Akaan seurakunnan nuorisotyönohjaaja Hele Ali-Löytty muistutti nuoria draamallisen osuuden päätyttyä pitämään kavereista huolta. Kuka tahansa voi olla joskus tilanteessa, jossa ei mene hyvin ja tulee sorruttua päihteiden liikakäyttöön.