Toijalan Pallo löi Sastamalan kotinurmella

 Nuoret ovat entistä isommassa roolissa Toijalan Pallo-49:n edustusjoukkueessa.
Nuoret ovat entistä isommassa roolissa Toijalan Pallo-49:n edustusjoukkueessa.

Jalkapallon Tampereen piirin neljännessä divisioonassa pelaava Toijalan Pallo-49 pelasi voittoisasti tämän sarjakauden ensimmäisen kotiottelunsa. Vieraaksi viime lauantaina saapui ensimmäistä kertaa tällä sarjatasolla pelaava Sastamalan Voima. Toijalan keskusurheilukentällä lukemat olivat pelin päätyttyä kotijoukkueelle selvät 4–1 (1–0).

Jääkiekon MM-kisojen välieräottelu Suomi-Ruotsi varmasti verotti yleisömäärää, sillä aika vähän kannattajia oli hienossa kevätkelissä pelattua peliä seuraamassa.

Toijalan Pallon voitto tuli nihkeällä pelillä ja osittain myös Voiman vajaamiehisyyden ansiosta. Vieraiden Arttu Reima kaatoi Vesa Pajulan ulosajon arvoisesti. Avausjakson viime minuutilla tehty rike oli rangaistuspotkun arvoinen. Pajula paukutti taukonumerot itse pilkulta.

Toista jaksoa ehdittiin pelata kaksi minuuttia, kun numerot muuttuivat 2–0:aan. Pajula toimi tällä kertaa alustajana, kun Joonas Saariniemi sijoitti läpiajosta varmasti maalin. Toijalan Pallon alakerran pehmeähköä otetta koeteltiin muutaman kerran pelin aikana. Siitä Voiman kavennuskin tuli. Pallon toimittaminen puolustusalueelta tuotti kotijoukkueelle vaikeuksia. Tarjottua tilaisuutta käytti Markus Koskinen hyväkseen ammuttuaan Toijalan Pallon maalivahdin Tuomas Arvosen torjuman paluupallon alanurkkaan.

Pelissä nähtiin, ettei yhden pelaajan vajaus merkitse aina täydellistä altavastaajan osaa. Täysin alakynnessä vieraat eivät olleetkaan. Vasta minuutit 89 sekä 90 toivat peliin ratkaisun. Tällöin Vesa Pajula ja Joonas Saariniemi tuplasivat ottelun maalimääränsä.

Voitto on tietysti aina voitto. Tästä on hyvä lähteä haastamaan sarjanousija Urjalan Palloseuraa, joka on aloittanut sarjan hyvin. Kolme voittoa ja vain yksi tappio on hyvä avaus. Urjalalla on Topa-taustaisia pelaajia muutama: Mikko Alahäivälä, Juho Laine, Atte Lindbäck, Henri Ojala. Mielenkiintoinen ilta on tulossa 24.5. Urjalan urheilukentällä.

TP-49 – SW ottelun varoitukset: T: Joonas Pietikäinen. SW: A. Reima, ulos. Joni Anttila.

Palkitut pelaajat: T: Toni Niskala. SW: Markus Koskinen.

Raadissa oli Niko Sulin, TP-49 C -98 tyttöjen valmentaja, joka jakoi myös tähdet Topan parhaille: 3 T. Niskala. 2 V. Pajula. 1 J. Saariniemi.

 

Jukka Koskinen