Juhlakampauksiin halutaan näyttävyyttä

Pinkki olisi rohkean ja trendikkään valinta

 

Anniina Pörstin otsaa koristava pieni letti on tehty irtohiussuortuvasta. Suvi Halme kampaisi kevään juhliin lettien lisäksi satumetsän henkeä.

Anniina Pörstin otsaa koristava pieni letti on tehty irtohiussuortuvasta. Suvi Halme kampaisi kevään juhliin lettien lisäksi satumetsän henkeä.

Valtatiellä toimiva parturi-kampaamo Klippis on saanut talliinsa kuluneen talven aikana kaksi uutta sopimusyrittäjää, joita liikkeen toimitusjohtaja Eila Haaparinne kutsuu todellisiksi huippuammattilaisiksi.

Toinen heistä on toijalalaissyntyinen 29-vuotias Suvi Halme, joka valmistui ammattiinsa 11 vuotta sitten Valkeakosken ammattiopistosta mutta sanoo kasvaneensa varsinaiseksi kampaajaksi kampaamoketju Glo Hairin leivissä Tampereen Puutarhakadulla.

– Meillä oli Tampereella ihan huippuhyvä tiimi, mutta veri ja hevoset vetivät takaisin. Lopulta kyllästyin ajamaan moottoritietä edestakaisin, ja aloitin Klippiksessä helmikuussa, vanhan kotitalonsa Toijalasta ostanut Suvi Halme kertoo.

Helsinkiläissyntyinen 28-vuotias Anniina Pörsti puolestaan päätyi Akaaseen hieman pidemmän mutkan kautta. Valmistuttuaan parturi-kampaajaksi vuonna 2004 Helsingin Palvelualojen ammattiopistosta hän päätti vaihtaa Itäkeskuksen maisemat Hämeenkyrön Kyröskoskelle, jonne hän perusti oman parturinliikkeensä vuonna 2008. Kun perheeseen syntyi kaksi lasta, mieli teki hieman lähemmäksi eteläsuomalaisia sukulaisia, ja uusi koti löytyi ihan sattumalta Toijalan Junkkarista.

– Työmatkani, 85 kilometriä suuntaansa, alkoi olla hieman rasittava, joten hain viime syksynä tätä sopimusyrittäjän paikkaa. Kun kyröskoskelainen vuokratuoliyrittäjäni innostui jatkamaan liikettäni, päätös oli nopea, Pörsti kertoo.

Satumetsää tai 50-luvun tyyliä

Suvi Halmeen ja Anniina Pörstin mukaan tämän päivän suomalaiset naiset haluavat olla kauniita ja hakevat juhlakampauksiinsakin näyttävyyttä juhla-asujensa mukaisesti. Tämänkeväinen värikylläinen vaatemuoti heijastuu parturi-kampaajien mukaan myös hiuksiin, ja värien lisäksi pinnalla ovat etenkin hieman rouheat ja rentohenkiset kiharakampaukset, jotka voivat vaihdella keijumaisuudesta rock-henkisyyteen sekä 50-luvun tyyliin juhla-asusta riippuen.

– Anna Puun Emma-gaalan oranssinvärinen lettikampaus on ehkä paras esimerkki kevään trendistä, Halme mainitsee.

Sekä Halme että Pörsti antavat mielellään vinkkejä myös siihen, miten juhlakampaus syntyy kotikonstein, mutta muistuttavat, että kampauksen tekeminen vie aikaa, ja harjoitus tekee siinäkin lajissa mestarin. Kaiken a ja o on esimerkiksi kiharapohja, jolla hiukseen saa runsautta, tukea ja rakennetta.

– Varsinaisessa kampauksessa keskittyisin yhteen kohokohtaan, kuten esimerkiksi johonkin ruusukkeeseen, jos sellaisesta tykkää, Pörsti vinkkaa.

Klippiksen parturi-kampaajat painottavat, että niin juhlakampauksissa kuin tyylimuutoksissa lähdetään liikkeelle ennen kaikkea asiakkaan omasta tyylistä tai toiveesta. Ammattilaisen tehtäväksi jää Anniina Pörstin mukaan selvittää, asettavatko asiakkaan arki tai harrastukset hiuksille erityisiä haasteita.

– On hyvä, jos asiakkaalla on mukanaan vaikka joku kuva siitä, millaista tyyliä havittelee, Pörsti opastaa.

Halmeen mielestä vaikein asiakas onkin usein sellainen, joka toteaa, että tee mitä vaan.

– Silloin pitää osata kysyä oikeita kysymyksiä, sillä jokaisella ihmisellä on usein hyvin selkeä mielipide ainakin siitä, mikä ei missään nimessä käy. Vakioasiakkaiden kanssa huomaa, miten tärkeää jatkuva kouluttautuminen on, jolloin samaan vanhaan linjaankin voi tuoda jotain uutta.

Tänä keväänä Suvi Halmeen unelmana on toteuttaa jollekin asiakkaalleen kevään trendikkäintä viileän vaaleaa ja pinkkiä.

– Kampaajana mielihetkeni on se, kun olen tehnyt värin ja näen tuloksen ensimmäistä kertaa asiakkaan hiuksia pestessäni.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?