Toijalan Pallolle kylmää kyytiä Saharassa

Valkeakosken Saharan jalkapallonurmella maanantaina 29.4. Valkeakosken Koskenpojat isännöi Toijalan Pallo-49:ää jalkapallon neljännen divisioonan ottelussa. VaKP oli tehokkaampi ottaen kauden ensimmäisen voittonsa numeroin 3–1 (2–0). VaKP oli ensimmäisen sarjapelinsä hävinnyt Kangasalan Voitolle. Vierasjoukkueella taas oli takanaan voitto Parolan Visasta.

Otteet kentällä sekä tulos pelin jälkeen osoittivat Koskenpoikien olevan Visaan verrattuna luokkaa parempi. Seitsemän minuuttia oli maanantai-illan ottelua Saharassa pelattu, kun avausmaali nähtiin. Kotijoukkueen Ville Multanen ajoitti juoksunsa keskitykseen hienosti puskien pallon alanurkkaan. 20 minuutilla vapautettiin Jussi Mäkinen läpiajoon, josta syntyivät taukonumerot 2–0. Koskenpojilla oli jaksolla kaksi lähes samanlaista läpiajoa, ne Toijalan Pallon maalivahti Jukka Saari kuitenkin selvitti.

Vierailta tilanteisiin pääsi lähinnä aina vaarallinen Vesa Pajula. Hän ei tässä pelissä maalintekoon kuitenkaan päässyt. VaKP osasi varautua miehen vaarallisuuteen, eikä vartiointi juurikaan pettänyt.

Ville Multanen levensi maalieron kolmeen 56. minuutilla. Jukka Saaren eteensä nyrkkeilemää palloa kulmapotkusta ei kukaan siivonnut kauemmas, niinpä Mäkinen ampui sen maalin kattoon.

Toijalan Pallo ei ollut toisella jaksolla täysin aseeton. Selvää piristystä toivat vaihdot. Varsinkin Jyri Erkkilä sai keskikentällä paljon hyvää aikaan. Vieraiden kavennuksesta vastasi läpiajoon päässyt Joonas Saariniemi. 67:nnella  minuutilla tulleen maalin jälkeen joutui kotijoukkue tosissaan tappelemaan voittonsa eteen.

Hyvääkin Toijalan Pallon otteista löytyi, mutta ei riittävästi. Kokonaisuus vaatii vielä paljon treeniä sekä pelejä alle. Joukkuehan on aika nuorisopainotteinen, jonka parhaat vuodet ovat vasta edessäpäin.

Sarjapelit jatkuvat sunnuntaina 12.5. Sääksjärven jalkapallonurmella. Ottelu alkaa kello 18.30 Lempäälän Kisa-futista vastaan.

Tähdet Toijalan Pallon parhaille jakoi JuhaPekka Aho: 3 T. Niskala, 2 J. Saariniemi, 1 J. Erkkilä.

TP-49 kokoonpano: Jukka Saari, Niko Enstedt (46. Jyri Erkkilä), Miikka Innala, Jukka-Pekka Jyrämö ”C”, Roope Saranen (46. Jesse Järvi), Ville Ojala (81. Aleksi Lapinleimu), Toni Niskala, Joonas Saariniemi, Jirka Järvi (66. Mikko Tromstedt), Janne Hevonoja, Vesa Pajula.

                                                                                          Jukka Koskinen