Loimi-Hämeen Jätehuollolla takana vahva vuosi

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:llä (LHJ) oli viime vuonna taloudellisesti vahva vuosi. Vastaanotettu jätemäärä tosin väheni ja liikevaihto laski hieman vuonna 2012 ollen 7,4 miljoonaa euroa. Silti tilikauden tulos 0,5 miljoonaa euroa oli edellisen vuoden hyvällä tasolla. Erityisesti hyvään tulokseen vaikuttivat LHJ Group -konsernin tytäryhtiöiden menestys ja niiden maksamat osingot.  Yhtiön taloudellinen tilanne on hyvä. Yhtiön perimät jätteenkäsittelymaksut olivat vuonna 2012 valtakunnallista keskitasoa ja ekomaksut selvästi alle keskitason. Koko LHJ Groupin liikevaihto nousi 15,8 miljoonaan euroon, mikä on uusi ennätys.

LHJ:n toimitusjohtajan Immo Sundholmin mukaan toimialueen kunnat ja asukkaat pääsevät nauttimaan hyvästä taloudellisesta suorituksesta mahdollisimman alhaisina käsittely- ja palvelumaksuina.

– Yhtiöjärjestyksen mukaan yhtiö ei jaa omistajilleen osinkoa vaan jätehuolto kattaa maksuillaan yhtiön toiminnot ja varautuu hoitamaan jälkihoitovelvoitteensa. Hyvä tulos auttaa kehittämään jätehuoltoa kestävällä pohjalla kohti entistä parempaa palvelutasoa ja jätteen hyötykäyttöä.

Akaan edustaja Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n hallituksessa on hallintopäällikkö Sisko Tiusanen.