Autokorjaamossa luotetaan osaamiseen ja asiakaspalveluun

Akaalaiset Petri Suhonen ja Jussipekka Parjo ovat avanneet huoltokorjaamo Akaan Huoltokeskuksen Akaanportin yritystalossa Toijalan ABC-aseman naapurissa.

– Oma yritys on ollut mielessä pidemmän aikaa. Kun tällainen tilaisuus avautui, emme kauan miettineet asiaa, noin kuukausi sitten korjaamon avanneet Suhonen ja Parjo kertovat.

Suhonen on koulutukseltaan autonasentaja ja Parjo autoinsinööri. Molemmat miehet ovat aiemmin työskennelleet muun muassa naapurifirma Akaan Autotarvikkeessa. Miesten omassa yrityksessä Akaan Huoltokeskuksessa Suhonen pyörittää korjaamotoimintaa Parjon toimiessa taustalla. Yrittäjät toivovat, että tulevaisuudessa korjaamo voisi tarjota työpaikan myös kahdelle muulle ammattilaiselle.

– Tässähän on tilat kolmelle asentajalle. Toivotaan, että siihen mennään. Akaa on kuitenkin kasvava kunta, yrittäjät miettivät.

Yrityksen palveluihin kuuluvat muun muassa huollot kaikille merkeille, korjaukset, rengastyöt, tuulilasinvaihdot, ilmastointihuollot ja pakokaasumittaukset.

– Toimintaa on tarkoitus laajentaa niin, että meiltä saisi tulevaisuudessa täyden palvelun, Suhonen ja Parjo suunnittelevat.

Yrittäjien mukaan korjaamoalalla ratkaisee osaamisen lisäksi myös asiakaspalvelu.

– Tänä päivänä asiakkaalla on niin paljon valinnanvaraa, mihin autoja viedä, että asiakaspalvelun on oltava huipputasolla.  Ja totta kai hinnan täytyy olla järkevä.

Miehet uskovat, että sijainti moottoritien tuntumassa voi tuoda asiakkaita myös Akaata kauempaa.

– Tavoitus on, että saisimme asiakkaita myös Tampereen ja Hämeenlinnan suunnalta. Jos tuntiveloitus on täällä isoja kaupunkeja selvästi pienempi, maksaa se vaivan ajaa tuota väliä.

Korjaamoyrittäjien mukaan autonomistajat huolehtivat pääsääntöisesti hyvin ajokeistaan.

– Autoista osataan pitää huolta, mutta huonompaan suuntaan ollaan ehkä menossa. Eniten on muuttunut se, että ennen autot korjattiin itse, mutta nykyään siihen tarvitaan autokorjaamoa. Kriittisimpiä ovat sähköviat, jotka voivat olla hankalia tapauksia ja joiden selvittely vie aikaa.

31akaanhuoltokeskus2

Jussipekka Parjo (vas.) ja Petri Suhonen toivovat moottoritien tuovan asiakkaita myös Akaan ulkopuolelta.
Jussipekka Parjo (vas.) ja Petri Suhonen toivovat moottoritien tuovan asiakkaita myös Akaan ulkopuolelta.

 

 

 

Kuvateksti:

Jussipekka Parjo (vas.) ja Petri Suhonen toivovat moottoritien tuovan asiakkaita myös Akaan ulkopuolelta.