Rockabillykesä alkaa Akaasta

Million Dollar Tones esiintyy kolmantena Akaa Rockin' Rumble -tapahtumassa.
Million Dollar Tones esiintyy kolmantena bändinä 11.5. järjestettävässä Akaa Rockin’ Rumble -tapahtumassa.

Akaan elävän musiikin yhdistys Almu järjestää lauantaina 11. toukokuuta ensimmäistä kertaa Akaa Rockin’ Rumble -nimisen rockabilly-tapahtuman. Viialassa, pub Wanhan Holvin Yösäilössä kuullaan ja nähdään klo 22 alkaen kolme bändiä.

Ensimmäisenä soittovuorossa on 2007 vuodesta asti yhdessä soittanut Back Beat Combo, joka tarjoaa Old school -henkistä rockabilly-hillbillymusiikkia.Yhtye on Tampereelta ja Akaasta. Lead-laulun ja kontrabasson taitaa Juho Sassi, kitaroinnista ja taustalauluista vastaa Arto Merviö, ja rumpalina on Henri Matikainen. Bändi on kiertänyt keikoilla ympäri Suomea ja myös eteläisessä naapurissa Virossa. Oman linjansa ja tyylinsä löytäneen kolmikon soitto on tiukkaa  roots-matskua pahamaineisten Burnetten veljesten jalanjäljissä.

Toisena bändinä nähdään Bettie and The Handsome Trio, joka soittaa bluesvaikutteista rockabillyä. Samassa bädissä esiintyy tytär, laulaja-sakosofonisti Bettie aka Saara Lehtomäki, ja isä, laulaja-kontrabasisti Jari Lehtomäki.. Kitarassa on Eero Vaajoensuu ja rummuissa Jani Ahtiainen. Muusikot tulevat Leppävirta–Helsinki–Lahti-akselilta. Vuonna 2011 perustettu yhtye julkaisi alkuvuodesta uuden ensilevynsä Taste Of Blue.

Illan viimeinen herkkupala on 2010 perustettu Million Dollar Tones. Kahdeksasta muusikosta koostuva yhtye, jonka musiikki on menevää 50-luvun rock´n´rollia ja rythm´n´bluesia. Million Dollar Tones tulee Riihimäeltä, Lahdesta ja pääkaupunkiseudulta. Bändissä mukana ovat laulaja Antti Pajula, kitaristi Albert Hallikainen, rumpali Marko Lamminmäki, saksofonisti Ari Toivonen ja kontrabasisti Aki Savolainen. Tamburiinin ja go-go tanssin hoitaa Suza La Rubine ja pianon ja taustalaulut Hanna Shemeikka. 40-luvun gangsterityyliin esiintymisasuissaan luottava yhtye omaa huiman määrän lavakarismaa eikä jätä yleisöään kylmäksi.