Marianne Ryyppö aloitti Parturi-Kampaamo Sarissa

 

Marianne Ryyppö on pari viikkoa sitten aloittanut Parturi-Kampaamo Sarissa.
Marianne Ryyppö on pari viikkoa sitten aloittanut Parturi-Kampaamo Sarissa.

Viime keväänä Valkeakosken ammatti- ja aikuisopistosta parturi-kampaajaksi valmistunut Marianne Ryyppö on aloittanut vuokratuoliyrittäjänä Sari Moussan omistamassa Parturi-Kampaamo Sarissa Viialan keskustassa. Tarttilassa asuva Ryyppö on tehnyt myös opiskeluihin liittyvät työharjoittelut samassa liikkeessä. Töiden aloitus on samalla paluu äitiyslomalta, sillä Marianne on 11 kuukauden ikäisen Oiva-pojan äiti.

Hiustenleikkuun ja kampausten lisäksi hän tekee myös ripsien pidennyksiä ja geeli- ja rakennekynsiä.

– Ripsien pidennykset ja rakennekynnet eivät kuulu parturi-kampaajan opintoihin, mutta koulun opettajat järjestivät kouluttajat ja kurssit, joille halukkaat saivat osallistua, hän kertoo.

Ryyppö sanoo puntaroineensa yläasteella ammatinvalintaa kampaajan ja kosmetologin välillä.

– Olin aina tykännyt laitella kaverienkin hiuksia, joten vaaka kallistui enemmän parturi-kampaajan suuntaan.

Asiakaspalvelukokemusta Ryypölle on kertynyt myös kaupan alalta, sillä opiskelujen ohessa hän työskenteli iltaisin ja viikonloppuisin K-supermarket Akaassa Toijalassa.

Oma tyyli ratkaisee

Marianne Ryypölle on mieleisiä kaikenlaiset työt leikkauksista värjäyksiin ja hiusten pidennyksiin punontatekniikalla. Hän myöntää nauttivansa sormilla tekemisestä.

– Esimerkiksi hiustenpidennykset ovat mukavaa sormilla näpräämistä. Tykkään tehdä tarkkoja juttuja, joita myös ripsien pidennykset ovat. Pieni piperrys on minun juttuni.

Ryypön mukaan kevään hiusmuoti on vaihtelevaa ja moninaista. Muotia enemmän ratkaisevat asiakkaan omat toiveet, mikä pätee myös kynsiin.

– Kynsissä tämän hetken trendejä ovat pastellisävyt, mutta eri asia on, ottavatko ihmiset kynsiinsä kevään värejä. Toiset haluavat aina kynsiinsä valkoiset kärjet, toiset taas tykkäävät timanteista ja glitteristä. Muotivärit eivät ratkaise valintoja, vaan asiakkaan oma tyyli.

Vapaa-ajallaan Ryyppö puuhailee hevosten parissa ja harrastaa ratsastusta. Omia hevosia hänellä on kaksi.