Akaan kaupunki haastaa siivoustalkoisiin

Akaan kaupunki haastaa kaikki akaalaiset mukaan siivoustalkoisiin puhdistamaan kaupunkimme yhteisiä alueita roskista perjantaina 10. toukokuuta. Mukaan talkoisiin toivotaan alueen yrityksiä, yhdistyksiä, järjestöjä ja yksittäisiä kaupunkilaisia. Esimerkiksi harrastusseurat, asukasyhdistykset sekä koululaiset ja opiskelijat haastetaan siivoustalkoisiin omilla toiminta-alueillaan. Jokainen osallistuja on tervetullut. Akaan kaupungin omat yksiköt osallistuvat siivoamalla roskaantuneita virkistysalueita ja yleisiä puistoja ja maantiealueita.

Siivoukseen voi ilmoittautua talkoopäivänä Akaan kaupungintalon neuvonnassa osoitteessa Myllytie 3. Sieltä saa myös roskapussit mukaansa. Ilmoittautuneet saavat itse valita siistittävän alueen, joka merkitään karttaan. Kerätyt roskat jätetään tienvarsille paikkaan, josta ne ovat helposti nähtävissä ja noudettavissa. Jätesäkit tulee sulkea. Mahdolliset vaaralliset ongelmajätteet noudetaan erikseen mahdollisimman pian, niistä tulee ilmoittaa erikseen.

Kaupunki jakaa koirankakkatarraoja

Akaan kaupungilla on keväällä jaossa koirankakkaroskistarroja yleisen viihtyvyyden parantamiseksi. Tarra kiinnitetään talon roskikseen merkiksi siitä, että ohikulkija voi pudottaa roskikseen käytetyn koirankakkapussin. Painattamalla tarroja kaupunki haluaa olla tukemassa hyvää ideaa, jolla voidaan parantaa lähiympäristön viihtyisyyttä.

Tarroja voi noutaa Akaan kaupungintalolta, kaupungin puistotoimistosta Mastotieltä, tai pyytää kaupunginpuutarhuri Heli Laineelta.