Viialan Pallopimut syntyi kotiäitien kahvipöydässä

 

25hankipallo7Kun yhdessä kahvitelleet kotiäidit päättivät keksiä muutakin yhteistä tekemistä kuin kahvinjuonti, syntyi Viialaan naisten oma jalkapalloporukka, Viialan Pallopimut. Pelit alkoivat viime kesänä pienellä porukalla, joka nyt on kasvanut parinkymmenen naisen ringiksi.

Talviajan höntsyporukka on harjoitellut tekniikkaa ja pelannut futsalia Hirvialhon koulun salissa sekä potkinut hankipalloa koulun viereisellä kentällä. Tulevan kesän kenttä on joukkueella vielä hakusessa, jos pallokenttä jää Keskustan koulun parakkien alle.

Pallopimuissa ei vaadita erityistä jalkapallotaustaa. Mukana on muutamia sarja- ja junioritasolla pelanneita, mutta myös naisia, jotka eivät ole lajia ennen harrastaneet eivätkä sitä seuranneet. Pelaajien ikähaarukka on 25-vuotiaasta ylöspäin. Yläikärajaa joukkueessa ei tunneta, eikä osallistumista ole rajattu vain Viialassa asuville, vaan mukaan voi lähteä kauempaakin. Joukkue toimii Viialan Pyryn alla.

– Meillä on hyvä porukka. Talvella väki väheni, kun aika moni jäi raskauden takia pois, mutta nyt olemme saaneet lisävahvistusta. Varmaan kymmenen uutta, innokasta pelaajaa on aloittanut joukkueessa, kertoo joukkueen puuhanaisiin kuuluva Riikka Järvinen.

Joukkuetta ohjaa Juha Lehtimäki, joka kiittelee pelaajien innostusta.

– Tämä on ryhmä, joka on innostunut ja motivoitunut ja tekee kuuliaisesti, mitä heille sanoo.

Äidin omaa aikaa

Tähän asti Pallopimut on pelannut omalla porukalla, mutta suunnitelmissa on pelejä lempääläläisten ja hämeenlinnalaisten jalkapallomimmien kanssa sekä osallistuminen Helsingissä loppukesästä pelattavaan aikuisten naisten jalkapallotapahtumaan Unelma Cuppiin. Syksyllä Pallopimuhin liittyneen Jutta Kuitusen mukaan ennen kaikkea tarkoitus on pitää hauskaa.

Pallopimuissa Kuitunen on herätellyt vanhaa harrastustaan uudelleen henkiin. 80-luvun alussa hän pelasi Viialan Peli-Veikkojen naisjoukkueessa, mutta sen jälkeen harrastus on ollut tauolla.

– Tässä lähellä ei ole ollut sellaista porukkaa, mutta nyt kun tämä Pallopimut tuli, lähdin ilman muuta mukaan. Peli on muistunut kyllä mieleen, mutta ikä on tehnyt tepposiaan. Enää ei ole niin ketterä, mutta kunto on tässä pikkuhiljaa noussut, hän tuumaa.

Tuore Pallopimu Heidi Seppälä on perheensä kanssa muuttanut hiljattain Tampereelta Viialaan. Jalkapallotreenit ovat omaa aikaa neljän kuukauden ikäisen ja 2,5-vuotiaan lasten äidille.

– Lähdin mukaan, kun pitäisi päästä eroon raskauskiloista. Kävin jumpalla muutaman kerran, mutta tämä on paljon mukavampaa. Tässä hiki virtaa ja yhteishenki on hyvä. Lisäksi täällä saa kavereita, kun Viialasta ei vielä tunne niin paljon väkeä.

Jalkapalloa Heidi on pelannut viimeksi ala-asteella. Hän on tyytyväinen, että pelaamisesta ei tarvitse ottaa paineita.

– Tässä ei haittaa, vaikka pallo lähtisi ihan muualle kuin mihin oli suunnitellut.

Lastentapahtuma vappuna

Pallopimut järjestää vapunpäivänä 1.5. Hirvialhon koululla lapsiperheiden vapputapahtuman kello 10–15. Ohjelmassa on seikkailurataa, ongintaa, kasvomaalausta, makkaranpaistoa, kirpputoria, puffetti sekä mahdollisuus tutustua ambulanssiin. Tapahtumalla joukkue kerää rahaa Unelma Cuppi -tapahtumaa ja pelipaitoja varten.