Toijalan SPR poltti ennakkoluulot poroksi

Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset ympäri Suomen keräsivät rasismin vastaisella viikolla ihmisten etnisiä ryhmiä kohtaan tuntemia ennakkoluuloja. Tekstejä ei luettu vaan ne vietiin tuhottaviksi. SPR:n Toijalan-osasto sai poltettavakseen muun muassa ennakkoluuloja, joista Toijalan yhteiskoulun oppilaat olivat keskiviikkona ja torstaina aikana luopuneet. Oman satsinsa liekkien nuoltavaksi lähettivät myös Hirvialhon koulun yhdeksännen luokan ilmaisutaidon ryhmän oppilaat, ja torstaina puoliltapäivin SPR:n porukka odotti vielä Akaan lukion panosta.

Toijalan yhteiskoulun oppilaskunnan puheenjohtaja Emilia Hakala kertoo, että oppilaat saivat kirjoittaa turhat ennakkoluulonsa esillä olleisiin vihkoihin välitunneilla. Osa oppilaista pysähtyi juttelemaan ja miettimään, olisiko heillä ennakkoluuloja. Opettajien ei tarvinnut pysähtyä.

– Opettajat menivät ohi ja sanoivat, että meillä ei ole ennakkoluuloja. Me sanottiin, että kaikilla on.

Sarianne Lohi Toijalan SPR:stä korosti, että rasismiin vastaisen kampanjoinnin tarkoitus oli herättää ihmiset ajattelemaan, että rasismi on todellista, vaikka ketään ei saisi syrjiä mistään syystä. Yhteiskoulun musiikinopettaja Pekka Löövi puolestaan kiitteli oppilaskunnan työtä.

– He rakensivat mainoskampanjan, jossa oli tekstiä, kuvia ja kuulutuksia. On tärkeätä, että koululla näkyi, että ajattelemme näin.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?