Sukkahousut hyvällä asialla

Liekö missään muualla maailmassa keksitty niin paljon uusiokäyttöä sukkahousuille kuin Suomessa? Niksipirkat ja vinkkinurkat ovat vuosia ja vuosia tulvineet uusia ideoita, miten sukkahousuja voidaan käyttää uudelleen eri tavoin.

Ruusuja ahkeroivat vasemmalta Pirjo Santala, Virpi Tuominen, Marjatta Mattila, Sirkka-Liisa Haapanen, Kaisa Loponen, Sanni Nikali, Anneli Kaukonen, Irma Luoma, Päivi Saarinen.
Ruusuja ahkeroivat vasemmalta Pirjo Santala, Virpi Tuominen, Marjatta Mattila, Sirkka-Liisa Haapanen, Kaisa Loponen, Sanni Nikali, Anneli Kaukonen, Irma Luoma, Päivi Saarinen.

Suomalainen tekstiilivalmistaja Nanso on pyytänyt yhteistyökumppaneita valmistamaan sukkahousuista ruusuja rintakoristeiksi. Jo viime vuonna heillä oli vastaava kampanja, jolla kerätään rahaa Roosa Nauha -syöpäkeräykseen.

Nanso antaa ruusuihin materiaalin ja ohjeet, ja toukokuussa ruusuja aletaan myydä Nanson myymälöissä. Jokaisesta ruususta Nanso tilittää kaksi euroa rintasyöpäkeräykseen ja tekijöille tilitetään euro ruususta.

SPR:n osastoissa on talven aikana ahkeroitu ruusuja. Myös Toijalan SPR:n käsityöpiiri tarttui haasteeseen ja talkoili kerhossaan jo lähes viisikymmentä sukkahousuruusua. Iloinen puheensorina ja nauru täyttivät Sykkeen, kun piiriläiset vertailivat ruusujaan ja sukkahousujen yläosillekin keksittiin uusia käyttömahdollisuuksia.

Ruusun valmistus ei ole vaikeaa, tarvitaan vain sukkaputki, rullalankaa ja neula. Jokaisesta ruususta tulee vähän erinäköinen, mutta se lienee tarkoituskin. Osaston tavoite on valmistaa 200 ruusua, joten vielä on ahkeroitava aika tavalla. Koska ollaan hyvällä asialla, monet käsityöpiiriläiset ovat tehneet ruusuja myös kotona.

Seuraava ruusuilta on maanantaina 25.3. kello 18 osaston toimitilassa osoitteessa Valtatie 9. Ruusujen tekotalkoisiin ovat kaikki tervetulleita. Lisätietoja antaa käsityöpiirin vetäjä Riitta Mäkelä, puh. 0400 216 374.