Kiinteistö- ja rakennustoimisto Semaja laajensi asuntojen markkinointiin

Rakentamispalveluita tarjoavan Semajan Kirsti Sjölund on suunnitellut yrityksensä ikkunaan metsäaiheisen somistuksen, mikä sopii metsänhoitoa harrastavalle yrittäjälle. Ikkunaa hän tarjoaa myös mainospaikaksi asunnonmyyjille.
Rakentamispalveluita tarjoavan Semajan Kirsti Sjölund on suunnitellut yrityksensä ikkunaan metsäaiheisen somistuksen, mikä sopii metsänhoitoa harrastavalle yrittäjälle. Ikkunaa hän tarjoaa myös mainospaikaksi asunnonmyyjille.

Pätsiniementiellä Toijalassa toimiva Kiinteistö- ja rakennustoimisto Semaja on laajentanut toimintaansa asuntojen markkinointiin. Yritys tarjoaa markkinointiapua ja mainostilaa asuntojen ja kiinteistöjen myyjille.

– Laadin asiakkaalle myytävästä kohteesta mainoksen, joka tulee Semajan ikkunaan sekä kotisivuille. Idea tähän lähti siitä, että toimistolla on isot ikkunat keskeisellä paikalla Toijalassa. Lisäksi on asunnonmyyjiä, jotka haluavat kokeilla myyntiä omin päin. Voin mainostaa myös rakennusliikkeiden uudisrakennuskohteita. Tässä on mainostamiseen uusi mahdollisuus, kertoo Semajan yrittäjä Kirsti Sjölund.

Sjölund korostaa, ettei toimi kiinteistönvälittäjänä, vaan on markkinoinnin tukena myyjälle. Tämä tarkoittaa myös sitä, että asuntoilmoitukseen tulevat myyjän yhteystiedot. Rajat toiminnalle on asettanut aluehallintovirasto. Sjölund tekee yhteistyötä myös kahden laillistetun kiinteistönvälittäjäyrittäjän kanssa, jotka tarjoavat palvelua kauppakirjan teossa.

– Välityspalkkiota siitä ei mene, vaan asiakas maksaa vain kauppakirjan teosta, Sjölund selvittää.

Kiinteistökauppoja suunnitteleville hän suosittelee maanmittauslaitoksen nettisivuja, josta löytyy ohjeistusta sekä myyjille ja ostajille.

Rakennusalan tuntemus apuna

Kirsti Sjölundilla on rakennusalalta 40 vuoden kokemus, minkä lisäksi hän on täydentänyt osaamistaan markkinoinnin yliopisto-opinnoilla. Sjölundin mukaan rakennusalan tuntemus on eduksi markkinoinnin suunnittelussa.

– Esimerkiksi jos asiakkaalla ei ole kohteesta pohjapiirustusta, voin selvittää, löytyisikö se rakennusvalvonnan arkistosta. Tarvittaessa pystyn myös piirtämään pohjat, Kirsti Sjölund sanoo.

Kiinteistö- ja rakennustoimisto Semaja on toiminut Pätsiniementiellä vuoden verran. Sjölundin mukaan toiminta on painottunut erityisesti rakentamisen suunnitteluun ja valvontaan.