Tipurilla oli väkeä tungokseksi asti

Sara Koskela nautti mäenlaskusta pulkalla.
Sara Koskela nautti mäenlaskusta pulkalla.

Sunnuntaina vietettiin laskiaista yleisötapahtumissa eri puolilla Akaata. Kylmäkosken VPK:n järjestämässä laskiaisriehassa Tipurilla parkkipaikat loppuivat kesken, ja ponin selkään ratsastamaan sekä kärrykyytiin riitti jonoa.

Kahdeksan vuoden ikäinen Jesse Lehtonen meni lumisotaa kaverinsa kanssa. Hän oli jo ehtinyt laskea mäkeä ja syödä makkaraa. Talvessa parasta on hänen mielestään se, että ei ole ampiaisia, joten varsinaiseksi talvi-ihmiseksi Jesse ei tunnustaudu.

Vuotta Jesseä nuorempi kamu Roope Kylen sanoo pitävänsä etenkin luistelemisesta mitä tulee talvisiin harrastuksiin.

Sara Koskela nautti pulkkamäen hurmasta. Mäenlasku olikin hänen mukaansa parasta tapahtumassa.

Samaa mieltä oli viisivuotias Valtteri Salmi, joka velmuili kivellä makkarangrillauspaikan liepeillä. Jussi-isä sanoi, että Tipurilla asuvan perheen houkutteli paikalle muun muassa VPK:n naisjaoston tarjoama hernesoppa sekä palokuntalaisten esittäytyminen. Kahvia, kaakaota ja laskiaispullaakin oli tarjolla tapahtumassa.

Petra Kinnunen tuli paikalle koko perheen voimin. Kymmenen kuukauden ikäinen Renne-Rasmus näytti viihtyvän pulkan kyydissä. Tipurille muuttanut perhe kutsuu heitä maahanmuuttajiksi, sillä he eivät ole syntyperäisiä kylmäkoskelaisia.

Vivikka Monto