Kilta kävi auttamassa Rauman Lukkoa

Toijalan Pallon Kilta antoi raumalaisille työnäytöksen Äijänsuon jäähallin parkkipaikalla, kun killan bussi juuttui hankeen.

Toijalan Pallon Kilta antoi raumalaisille työnäytöksen Äijänsuon jäähallin parkkipaikalla, kun killan bussi juuttui hankeen.

Toijalan Pallon Kilta antoi raumalaisille työnäytöksen Äijänsuon jäähallin parkkipaikalla. Killan bussi juuttui hankeen, ja tuhat Lukon otteluun tulevaa autoilijaa jonotti pääsyä parkkipaikalle. Mutta kun kolmekymmentä työnsi linjuria takaa ja Seppo ”Kutsa” Vuorinen edestä, bussi saatiin hangesta, ja Lukon liigaottelu alkoi aikataulun mukaisesti.

Me olimme Raumalla Rauno Mokan vieraina. Tämä Kelly Mokka on Toijalan Pallon kasvatti, ydinvoimainsinööri, Teollisuuden Voiman eläkkeellä oleva kakkosmies, Jääkiekkoliiton johtavia voimia, Lukon pitkäaikainen puheenjohtaja ja kiltamme jäsen. Kellyssä on kaikki hyvän toijalaisen perusainekset: koko, kova ääni, itsetunto kohdallaan ja terävä yläkerta.

Me olimme oikeastaan auttamassa Mokan Lukkoa soittoon. Killan puheenjohtaja Tappi Pajuoja muistutti, että Killan suosikkijoukkue ei ole kertaakaan hävinnyt, kun olemme olleet katsomossa. Jopa Teemu Pukki teki Schalkelle Hannoverissa kaksi maalia, kun Pukki tiesi toijalalaisten istuvan aitiopaikalla.

Ja niin kävi Raumallakin. Lukko voitti Bluesin 3–2. Lasse Niemi ehdotti ideaa, että Kiltaa voi vuokrata kotiotteluihin.

Me jalkapalloilijat olimme ihmeissämme, kun Mokka esitteli meille Lukon organisaation.

Rauno Mokka (vas.) on Rauman Lukon sielu ja paljasjalkainen toijalainen, myös Killan jäsen. Tapio Pajuoja on johtanut Kiltaa 10 vuoden ajan, ja Lasse Niemi (oik) on Killan ikuisesti valittu Oltermanni. Kuva Raumalta Lukon majalta.

Rauno Mokka (vas.) on Rauman Lukon sielu ja paljasjalkainen toijalainen, myös Killan jäsen. Tapio Pajuoja on johtanut Kiltaa 10 vuoden ajan, ja Lasse Niemi (oik) on Killan ikuisesti valittu Oltermanni. Kuva Raumalta Lukon majalta.

Liigakiekkoilun alle 40 000 asukkaan Raumalla tekee mahdolliseksi Raumalaiskiekkoilun Tuki ry. Se omistaa kaksi kolmasosaa Contineo Oy:stä, josta Lukko saa vuosittaiset konserniavustukset. Lukko on osa nerokasta yrityskuviota, jonka perustana toimii RTK-Palvelu Oy. Se on Suomen johtavia kiinteistöpalvelualan yrityksiä 120 miljoonan euron liikevaihdollaan. Yhtiöllä on noin 4 000 asiakasta yli 30 paikkakunnalla, ja työntekijöitä 3 500! Yksi isoista asiakkaista on Mokan ex-työnantaja, Teollisuuden Voima, jolla on kaksi toimivaa ja yksi joskus käynnistyvä ydinvoimala Olkiluodossa.

Lukko on saanut 10 vuoden aikana konserniavustusta yhteensä 13,2 miljoonaa euroa. Seuran liiketappio on saman jakson aikana ollut lähes 11,4 miljoonaa euroa.

Ja kaikissa näissä Rauno Mokalla on ollut suuri vaikutus ja on edelleen.

Tulomatkalla päätimme avata Osuuspankkiin tilin Kelly Mokan saamiseksi takaisin Akaaseen. Ajatuksena on liittää Lukko Toijalan Pallon Kiltaan.

Rauman matka avasi Killan juhlavuoden. Killan tiktaattorin, Pajuojan, mukaan Killan tarkoitus on vaalia toijalalaista jalkapalloperinnettä, tukea nuorten toimintaa, muistella menneitä ja pitää hauskaa.

Kilta perustetiin 2003 ja jäseniä on lähes 80, ja lisää mahtuu jonkin verran.

 

Matti Pitko

Killan jäsen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?