Toijalan Pallon C-tytöt piirinmestareiksi

Toijalan Pallon C-tytöt seurasivat seuran B-tyttöjen esimerkkiä voittamalla piirinmestaruuden. Seuran B-tytöt olivat aiemmin selvittäneet oman sarjansa kullanhohtoiseen loppuun asti. Pelattuaan oman sarjansa päätökseen C-tytöt joutuivat jännittämään vielä yhden ottelun lopputulosta. Ja niinhän siinä sitten kävi, että FC Vapsin voitto Ikaalisten Urheilijoista tiesi akaalaisille piirinmestaruutta. Ikaalisten Urheilijat kompastuivat kahteen viime peliinsä ratkaisevasti. Topa kaatoi ikaalislaiset kotipelissään 4–3. Sastamalalaisen Vapsin voittolukemat olivat 4–1.

Joukkueen johtoryhmässä olivat valmentajat Niko Sulin ja Erja Rantala sekä joukkueenjohtaja Tarja Nieminen.

– Olemme ilolla panneet merkille tyttöjen kehityssuunnan. Eteenpäinmeno kauden aikana on ollut ilmiselvää. Totta kai, töitä riittää todella paljon. Niin B- kuin C-tytöilläkään ei ole vielä monta vuotta aktiivista treenausta takana. Mutta mestaruus tuli. Siitä iso käsi kaikille menestyksen eteen töitä tehneille.

C-tyttöjen Ykkösen lopputaulukko

TP-49              8                           5                           2                           1                           27-14                  17

FC Vapsi         8                           5                           1                           2                           30-13                  16

IkU                   8                           5                           0                           3                           43-13                  15

PJK                   8                           3                           1                           4                           32-26                  10

Ilves Black     8                           0                           0                           8                           3-60                     0

 

Toijalan Pallon B- ja C-tytöt Futsal-turnauksessa

Toijalan Pallo-49:n B- ja C-tyttöjen ohjelmassa ei salijalkapallo eli futsal ole ollut kovin vahvasti kilpailumielessä esillä. Siihen asiaan tulee korjausta tulevan talvikauden aikana. Harjoitusturnauksena pelattiin 12. ja 13. lokakuuta Toijalan Monitoimihallilla kutsuturnaus. Iskevä nimikin oli turnaukselle keksitty: Nopeat pelaavat pidempään.

Kokemusta ja oppia C-tytöille

Kokemusta ja kovaa oppia tuli C-tytöille, jotka taistelivat Monitoimihallin parketilla lauantaina. Saattaa olla, että toisilla mukana olleilla joukkueilla oli kokemusta futsalista enemmän kuin akaalaisilla. Kaksi ensimmäistä peliä meni kotiareenan tytöiltä varmaan totutellessa lajin saloihin. Toijalan Pallon avausottelussa lopulta hopealle selvinnyt FC Futura iski voittonumeroikseen 7–0. Sääksjärven Loiskeelle ei hävitty enää kuin 3–6. Liedon Pallon ja Turun Weikkojen yhdistelmäjoukkueen kanssa pisteet jaettiin maalein 1–1.

Päätöskamppailu oli sijoituspeli sijoista 7–8. Puistolan Urheilijoiden ja Malmin Palloseuran yhdistelmäjoukkue oli niukasti 4–5 parempi.

Loppuottelu: FC Futura–Valkeakosken Haka 1–5. Pronssiottelu: VJS Antiloopit–LiePa/TuWe 7–0. Mukana oli 8 joukkuetta.

B-tytöt pelasivat tasan Voittaja-Viikinkien kanssa

Hyvään taisteluun ja äärimmäisen tiukkoihin peleihin venyivät sunnuntaina Toijalan Pallon B-tytöt. Jo heti avausottelussa kaatui Sääksjärven Loiske 1–0. Toisessa pelissä isokokoinen Karhu-Futis Porista sai tehdä tosissaan töitä, että pääsi 2–2-tasatulokseen.

Hyvinkään Palloseura pelasi koko päivän sisukkaasti. Tämän sai Toijalan Pallokin kokea kolmannessa pelissään, jossa se koki 1–2-tappion. Hienoa venymistä kotiareenan tytöiltä osoitti 0–0-tasapeli voittajajoukkue FC Viikinkejä vastaan.

Sitkeä Hyvinkään Palloseura tuli toistamiseen vastaan, kun pelattiin pronssimitaleista. Tälläkin kertaa akaalaisten oli tyytyminen 1–2 -tappioon.

Loppuottelu: FC Viikingit–Loiske 2–1. Pronssiottelu: HyPS–TP-49 2–1. Mukana oli 5 joukkuetta.

Näin Toijalan Pallon kesäfutiksen piirinmestaritytöt saivat kilpailullisen tuntuman futisalista tulevaa talvikautta varten.

Toijalan Pallon B-tytöt kohtasivat ensimmäisessä ottelussaan Sääksjärven Loiskeen. Kuva: Jukka Koskinen.
Toijalan Pallon B-tytöt kohtasivat ensimmäisessä ottelussaan Sääksjärven Loiskeen. Kuva: Jukka Koskinen.